Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: Matlådan är alltför matglad

Jag är minst sagt rejält upprörd över det här. Har varit på återbesök på sjukhuset. Viktminskningen har stått still sista veckan men jag har ändå minskat 8 kg sedan jag kom ut från sjukhuset för 4 veckor sedan. Läkarn var inte nöjd med detta men mina blodvärden var avsevärt bättre och inom normalintervallet. 5 allvarliga riskfaktorer är plötsligt borta bara. T.ex diabetes. Det är bra. Han vill att jag tar mera allvarligt på mitt fetmaproblem och ser till att gå ner fort i vikt. Jag menade på att jag säkert behöver minst 2000 kcal och skulle fortsätta med att jag bara äter 700 kcal. Men han menade omedelbart på att jag aldrig kan komma i närheten av 2000 kcal oavsett hur mycket jag motionerar. Han tyckte inte heller att 700 kcal var särskilt lite. Detta stämmer ju faktiskt med mina egna erfarenheter, på 1500 kcal ökar jag i vikt, ca 1200 kcal står vikten still och när jag kommer ner på 700 kcal och under kan jag minska fort i vikt. Då är ju alla beräkningsprogram som finns på nätet inkl matlådan totalt fel om man vill gå ner i vikt. Enl. beräkn är mitt basala behov 2300 men jag har ätit runt 1500 i 9 år!!!! och på det har jag ökat i vikt. Enl beräkning med cykling och trädgårdsarbete skall jag förbruka runt 3500 kcal men läkaren skrattade åt tanken att jag skulle kunna nå en förbrukning runt 2000 kcal. Var får man veta vad man behöver äta? Ja, det är mängden det rör sig om i kcal.

Vad trist med läkaren. Jag kör ju på med viktklubb och till mina 173cm med startvikt på 107.5 kg så ska jag äta 1717kcal per dag, med stillasittande jobb.. 8 kg tycker jag låter bra på den tiden som du bränt. Hoppas att det kommer att gå bra för dig!


Det var en skum läkare. Vet inte om jag fattade rätt nu. Men liksom 700 kcal är ju inte mycket att leva på. Jag skulle aldrig fixa det. Jag tycker att du har kämpat på jättebra med det du har gått ner. Det är ju bättre att ta det lugnt . Dina värden såg ju bra mycket bättre ut. Undrar om den där snubben hade rökt på. /Kramizar


Jag bantar inte. Det är livsviktigt för mig att få bort ett tryck jag har på blodkärlen i buken. Blodcirkulationen kan hindras till viktiga organ så jag måste ner i vikt fort. I det har han nog rätt den här läkaren. Visst läkarn är jätteskum, en psykiater som fuskar i preventiv medicin. Han är helt inriktad på att jag skall fortsätta medicineringen trots den inte behövs. I "förebyggande syfte". Det är för blodtryck, blodfetter och diabetes. Den viktiga bedömningen kommer ju från röntgenläkarna. (Jag har skador.) Inte från "psykopaten". Frågan är bara hur jag skall kunna minska vikten fortare? Det är praktiskt omöjligt att äta mindre. En kopp buljong med 2 msk kokt råris, en msk kyckling. En hög grönsaker 2 ggr om dagen och the det är runt 500 kcal. 3 grova mackor och jag kommer över 700 kcal. Lägg till 3 frukter och ett ägg och jag når nästan 1000 kcal. Jag tror inte det blir mindre med de dyra pulver sopporna. Det verkar omöjligt att äta mindre. Cyklar 15 km röjer buskar, klipper häcken gräver upp gamal gräsmatta. Så jag håller mig svettig mest hela dagen. Nu ökar jag i vikt. Jag mår bättre än på många år så det kan knappast vara ohälsosamt. Tacksam för tips.


Jaa det låter mycket konstigt det där med din "doktor". Du kämpar ju på jätte bra. 8 kg på 4 veckor är ju väldigt mycket i viktminskning. Men tror att du kanske ska strypa allt som är potatis , ris, pasta, bröd du vet kanske LCHF metoden. jag vet ju inte vad du äter nu osv. men kan bara tipsa dig eller peppa dig att kämpa vidare. Kram Eva


Jag bantar inte utan ändrar livsstil. Sen tror jag att din takt på vikten beror på att du äter för lite. Kroppen tänker jisses nu är det kris här nu måste vi spara på det som finns i kroppen. Det blir helt enkelt motsatt effekt. Så tänker iaf jag :-)


Ja... jag tycker också det låter konstigt, eftersom jag själv på dryga 1½ metern, med endast sammanlagt 1 timmes motion i veckan, äter 1300 kcal och går ner i vikt. Kan du inte få hjälp av en dietist?


Kära du, 700kcal är på tok för lite för dig, du behöver mer än så. Du ska väl inte SVÄLTA dig till "smalhet" har du tänkt? Som du skriver själv så behöver kroppen en hel del kcal bara för de basala behoven, att understiga det är bara dumt och tär på kropp och knopp. Var ärligt mot dig själv och kolla vad du verkligen äter, inte vad du tror att du äter. Det är säkert mer än du tror. Lycka till //Marie, kostrådgivare


Du går INTE ner i vikt av att gå på svältgränsen. Mitt första råd till dig är att byta läkare, den du har verkar inte riktigt påläst. Lycka till /Marie, kostrådgivare


Varför skall man guida om man inte har kunskapen om att göra rätt kan man fråga sig?


Har varit Itrims viktminskningskund tidigare. superbra. Man lär sig lägga om kosten och få igång träning. Viktminskning utan bantning. Gick ner mina 12 kg på 10 veckor. Slutade för 2 år sedan. och sakta men säkert smyger kilona tillbaka. Vet hur man skall göra men behöver någon som kontrollerar mig. Därför tänkte jag prova detta. Ät bra och nyttigt, rör på dig mer. Skaffa en stegräknare och gå ca 10 000 -12 000 steg per dag och du går ner i vikt.


Blodanalysen för en vecka sedan visar att jag ligger inom normalvärdet på glykos och triglycerider men nära övre gränsen. Det finns alltså mycket gott om fritt bränsle i blodet, var det nu kommer ifrån. Jag har ätit extra när jag började med trädgårdsjobbet och nådde runt 1200 kcal och det är där jag står still i vikt och t.o.m ökade. Nu fick jag en förklaring idag att under den här 4:de veckan så började jag i trädgården och andra muskler började utvecklas eftersom jag bara cyklade innan. Det är möjligt, armar, händer, ansikte, påsarna i armhålorna är nästan helt borta så det är stora förändringar bara på en vecka. Viktökningen kan bero på att musklerna utökats.


Jag hoppas att det är läkaren du syftar på!?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons