Forum Övervikt och följdsjukdomar


Mat tips!

Hej allihopa! Jag har i flera år haft problem med sockerberoende och hetsätning. Nu har jag tränat på gym i ett halvår och plötsligt tappat allt sug efter fett och socker. Jätte bra, jag vet. MEN hur ska jag äta nu? Det känns som om jag blivit hjärntvättad av mina f.d. matvanor och har jätte svårt att komma på nya saker att äta, speciellt till middag. Kramar på er alla :)

Ät Marinerad kyckling det är jättegott speciellt men sallad till! Ett tips!


Fisk i alla de varianter är ju bra mat. Kolla på nätet finns ju många bra matsidor. Lycka till med ditt nya liv! /Trinan


Hej Monkeygirl, Fett och (eller) socker är din huvudsakliga energi. Äter du varken eller kommer kroppen att ta energin dels från proteinet i födan och dels från dina muskler, dvs bryta ner dessa till glukos. Jag tycker du ska satsa på mer fett och mindre kolhydrater för att hålla sockerberoendet i stången. Har du läst något om LCHF? Jag tror att det skulle vara helt rätt för dig, speciellt om du tränar. Läs lite (det blir rätt mycket) på www.kostdoktorn.se så kommer du att förstå varför det kan bli ditt nya liv. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons