Forum Övervikt och följdsjukdomar


Manligt utseende med sockerintag?

Finns det någon här inne som har erfarenhet av att vi tjejer kan få skäggväxt och bli lite tunnhåriga om vi är överviktiga och äter mycket socker och behandlat mat? Det är inte förrän på senare tid jag har fått nys på det och tycker att jag faktiskt är tunnhårigare och har fått lite "strån" på hakan. Kanske är det inbillning, men såg omdet på teven bara häromdagen. Finns det någon här som upplevt det eller som vet några som upplevt det? Försvinner det om man äter bättre och går ner i vikt?

Det där låter som PCOS eller hirsutism, och det är ju en hormonrubbning. Tror knappast att man får allvarliga hormonrubbningar enbart av att äta socker och behandlad mat, även om det inte är bra. Måttligt ökad behåring får väl de flesta kvinnor när de passerar 30, men när det börjar handla om synliga skäggstrån kan man nog söka för det. Det brukar behandlas med antiandrogener & p-piller.


Det låter lite otroligt tycker jag. Hår i ansiktet och andra sällen där man inte vill ha det brukar annars komma med ålder.. ) Det räcker i och för sig att passera 30 så kommer de. Om man svälter sig så är det också vanligt att man får ökad behåring men som sagt, då är det oftast hormonerna som spökar.


För min del är det hormonerna som bestämmer det verkar det som. Är luden på heeela kroppen, men det skiter jag i!:-) Det är haka/hals får plocka varje dag kolsvarta grova strån. Sen Magen bröst å rumpan.... hår under hakan försvann under graviditeten kom sen tillbaka när man var "normal" igen.....

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons