Forum Övervikt och följdsjukdomar


LCHF- Kolhydrater i kött?

Nu när jag har börjat med LCHF så undrar jag vilka typer av kött man kan äta. Från Doktor Annika Dahlqvists bok så står det att man kan äta alla typer av kött eftersom att de inte innehåller kolhydrater. Men massa andra förespråkare för LCHF säger att man ska vara försiktig med vissa typer av kött, så som vissa charkuterier. Men går t.ex. kassler bra att äta? Köttbullar? 
Min fråga är helt enkelt vilka kötter som innehåller kolhydrater och inte? Om det nu inte skulle stå på produkten.

Jag tror att LCHF:are mest förespråkar detta på grund av att charkuterier innehåller diverse tillsatser, E-ämnen. LCHF-are strävar ofta efter att äta så "rent" kött som möjligt. I t ex pålägg som kalkon, rökt skinka, hästkött finns inga kolhydrater, men om köttet är processat kan det finnas. Däremot finns det sådana där E-ämnen i nästan alla charkuterier! Jag har för mig att det finns en mindre mängd kolhydrater i prickig korv, kassler kan det också finnas lite i. Det är dock så lite att det nästan inte räknas :)
Köttbullar (nötfärs eller blandfärs) kan du äta men du kanske inte kan göra dem på vanligt sätt, du måste ju t ex utesluta ströbröd och mjölk. Korv skulle jag akta mig för men kolla förpackningen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons