Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: Känna sig tråkig

Hej alla! Hur gör ni när kompisarna vill gå och fika, men känner att ni inte vill äta bulle eller kaka? Jag säger att jag inte vill ha, men de trugar och får mig att känna mig tråkig. Alla gör inte så, bara en del. Men ändå..det är svårt nog att hålla igen som det är..

Jag brukar bara ta en kopp te, och så får folk säga vad de vill. Frågar någon så säger jag att jag bara vill ha te. Ibland kan man köpa frukt i stället. Ute på café brukar inte mina vänner truga så mycket, och gör de det så säger jag att jag försöker hålla igen lite och att det är till hjälp för mig om de inte trugar utan försöker stötta mig. men jag håller med dig om att det ibland känns tråkigt att inte äta något gott ute....


Jag gör som jag vill och de som inte lyssnar, säger jag till lite "skarpare". Var och en ska få göra som man vill, eller hur?! Lika lite som man ska klaga på en tjockis som äter bulle, lika lite ska man klaga på en tjockis som INTE äter bulle. Jag brukar ha med en banan. Jag tycker banan till kaffet är sött och gott om jag är sugen, men ofta har jag planerat min matdag och tar en smörgås.


Tack för de fina råden! Det är klart att man själv bestämmer vad man vill äta och när. De flesta som trugar tror ju att de gör något bra, bara att det inte alltid uppfattas så. Men sen, i sommar eller när det blir, när jag inte längre är överviktig kan jag allt unna mig en tårtbit då och då!


Jag brukar ta det med minst kalorier i om jag är sugen, inte för att någon annan vill att jag ska äta. En skumraket, en sockerfri kaka eller en sån där cocosgrej som är fylld med vitt skum, typ mumsmums. Går jag hem till någon brukar jag ta med mig en mumsmums. Annars kan man ju dela en bulle med någon när man går ut och fikar. Ofta är man ju inte ensam om att "hålla igen" och sötsaker smakar ju lika oavsett man äter en liten bit eller en jätte-bit. Tycker inte det är några shyssta kompisar om de inte stötter dig. Kramizar.


Var och en måste ju själv få bestämma om den äter något eller bara vill ha något att dricka. Nog kan man låta bli kaffebröd o dyl av andra orsaker som bantning men det måste ju få vara ens ensak om man så vill.


Du ska absolut inte känna dig tråkig! Fika kan man gott göra utan att äta eller äta något nyttigt. Poängen med att fika är väl att slå sig ner och prata en stund och för det krävs inga bullar. Kompisar som trugar är ett gissel. Många blir besvärade när man börjar tacka nej till godsaker. Som några redan skrivit tycker jag att du ska säga till på skarpen när någon trugar. Det är ofta lite av ett tjockis-syndrom att man alltid ska vara så snäll. Ta vara på dig själv och dina egna intressen och gör ingenting för någon annans skull! De som trugar vill uppenbarligen inte ditt bästa. Grattis till alla kilon du gått ner!


Känner igen mig i det du skriver, inte så att mina vänner trugar, men jag käner mig "tråkig" ändå. Om de fortsätter locka dig att köpa och du inte vill säga rent ut att du försöker gå ner i vikt kan du säga att: "nej, jag är inte sugen på en bulle el kaka" "nej, jag tänker på bikinin nu innan sommaren, höhö" "nej, jag har precis ätit / ska äta när jag kommer hem" eller att du "helt enkelt inte har råd / inte vill lägga pengar på den där bullen för du sparar pengar till.. tja, en supersnygg sommarklänning!" ha inte dåligt samvete för att du inte äter socker&fett-bomber! du är duktig som vågar säga vad du vill, som vågar säga nej! stå på dig! :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons