Forum Övervikt och följdsjukdomar


Jag blir så matt

Jag har läst lite olika trådar här. Det finns klagomål från vissa håll som anser att en del använder sig av attityden "jag är expert, jag vet bäst, ditt sätt är fel". Klankar ner på andra och ser sitt sätt som det enda rätta. Kan vi inte bara samsas allihopa? Varför lägga ner energi på bråk/diskutioner, när vi kan lägga ner det på träning och oss själva? Det bästa sättet att gå ner i vikt måste ju vara det som funkar. Och vad gör det om det är olika för oss alla? Vi har ju alla samma mål, spelar det någon roll hur vi tar oss dit sålänge som vi mår bra? Nej, jag tänker vi ska lägga ner den energin på oss själva, på att må bra och peppa varandra. Ni är så jäkla duktiga allihop! Gör enorma framsteg och har peppat och hjälpt mig jättemycket!

förlåt för det irreterande stavfelet, jag behöver som sagt börja plugga igen!


Håller helt & hållet med! Var å en ska tänka på sig, vill man ha hjälp å tips så får man det om man skriker till. Vi sitter alla i samma båt. Alla som gnäller å klankar på oss tycker jag ska skaffa ett liv!!!! Ha en bra fortsättning på viktresan:-)


Jag instämmer till fullo med dig. Men.., många av oss har pysslat under åren med oerhört mycket som skapat vis lärdom. Lärdom som man kanske gärna delar med sig, men för den skull anser jag att vi alla måste visa en viss ödmjukhet till våra nästa. Eller som professor Craaford sa en gång Alla är en historia! Han menade att vi alla bär med oss ngt som skapat den person vi är. Ngt som gör att vi alla, trots likheter, är olika. Kramar


Absolut, det finns mycket kunskap här och den ska vi absolut inte hålla inom oss själva. Det är ju det som är så fantastiskt med netdoktor, att alla kan dela med sig. Men man kan ju tänka efter hur man väljer att formulera sig när man ska ge den informationen. Kram på dig


Jag håller med dig! Det finns många sätt att gå ner i vikt och sättet fungerar olika på olika personer. Jag har gått ner i vikt många gånger :) Problemet är sedan att hålla vikten, vilket kanske inte är lika lätt.... Vi kan säkert dela med oss av våra olika erfarenheter för viktnedgång men vi behöver inte kasta det i ansiktet på varandra som ju skett den senaste tiden från ett visst håll. Trist när LCHF tenderar att bli ett skällsord istället för ett av alla sätt att minska i vikt, beroende på ens egen utgångspunkt.


Jag håller absolut med dig och tycker att det är så synd när det poppar upp folk här, med "besserwisser"-attityd. Och om jag ser att någon klankar på, kränker eller helt enkelt är "dum", så har jag så svårt att låta bli att reagera. Men oftast så tycker jag att vi alla här har en ödmjuk och fin inställning. Vi peppar och muntrar upp :) Dom flesta av oss VET att alla vägar bär till Rom, bara vi bestämmer oss för att det är dit vi ska!


åh vad underbart! Alla vägar bär till Rom. Visst kan vi nå Rom/målvikten oavsett vilken väg vi tar bara vi tar den som passar oss bäst=)


Det är tråkigt då det blir som det varit ett tag, att man retar sig på nån som kanske inte formulerar sig så "snällt". men o andra sidan behöver man ju inte svara och fortsätta argumentera heller. Får man ett dumt inlägg i sin db så kan man ju bara radera ut den eller själv svara artigt och vänligt. Annars blir det ju som småbarn i en sandlåda där man sitter och kastar sand på varann, och säger gå härifrån, du får inte leka med oss.


När man läser experternas vetenskapliga och mindre vetenskapliga studier så slås man att allla har sina erfarenheter.Det finns många sanningar och var och en skall hitta sin eegen metod.jag vill gärna lyssna på personer som jobbar med patienter som har övervikt.Kram du har rätt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons