Forum Övervikt och följdsjukdomar


Jag blir så j-la förbannad !!!!!

Läste på Passagen Debatt och blev fly förbannad. Har nämligen haft samma misstankar i många år. Inlägget finns att läsa här: http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=6500000000000043&conference=10500000000001133&posting=19500000004831069

Tänk att du blir så arg att du måste skriva det två gånger! *S* Sånt här har funnits lika många år som läkemedel har funnits. Det gäller allt från medicin till kroniker som till vanliga värktabletter. Du får väl kontakta läkemedelsverket för det är väl de som är ansvariga om jag förstår det rätt?!?!


Det är inte så att det är olika tillverkare som gör medicin med samma beståndsdelar efter det att den ursprungliga företagets "patent" eller vad man ska kalla det har gått ut? Då brukar det ursprungliga företaget ha lite dyrare priser medan "uppstickarna" har något lägre. På apoteket blir man ju numera informerad ifall ett billigare alternativ med samma verksamma ingredienser finns att tillgå.


att vi har apoteket som ser till att vi verkligen får de läkemedel vi ska. I U-länderna är det vanligt att patienterna inte ens får rätt preparat i rätt koncentration. Jag är glad att vi i sverige kan lita på våra mediciner.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons