Forum Övervikt & följdsjukdomar


hjälp! ger upp, ont i hälsenan

Varit så positiv och börjat gilla mina dagliga promenader, har även börjat gå på gym. Men för några dagar sen fick jag ont i hälsenan när jag går :( Så nu kan jag inte promenera, orkar inte bry mej om maten lika mycket känns så hemskt :( Hur ska jag kunna gå ne r i vikt nu? Nån som haft ont bakom foten runt hälsenan också? Hur länge måste man vila? Kan man cykla på motionscykel eller belastar det också? :(

Hej! Du måste kolla upp med läkare vad det onda beror på. För många år sedan hade jag slemsäcksinflammation i hälsenan vilket var fruktansvärt smärtsamt. Det råd jag fick då var att simma (var inte så lätt för mig eftersom jag var allergisk mot klor..) eller att cykla med låg sadel. Detta för att inte belasta hälsenan. Tungt men bättre än ingenting! Tycker ändå att du ska söka hjälp så får du säkert råd om vad/hur du ska göra. Strunta nu inte i alltsammans som jag gjorde då. Jag blev deppad då jag inte kunde träna som jag var van vid, dvs 1-2 ggr/dag 6 dagar i veckan. Nu sitter man här med 40kg övervikt...(-4kg som jag gått ner under de 4 veckor jag varit med här!) Bit ihop så slipper du få så lång väg att gå som jag! Lycka till & kram!


Hej jag har kronisk benhinneinflammation även kallat kompartmentsyndrom. Vilket innebär att jag har ont jämt i benen särskilt då jag är ute å går. Så har slutat med det. Maten, ja den är ngt viktigare då man ej motionerar.Ska snart börja med gi.


Men... även om du har problem med hälsenan, så kan du väl fortfarande hålla koll på vad du stoppar i dig...? Låt inte hälen bli en dålig ursäkt! Vänligen Optika


Jag håller med de andra - gå till en läkare och kolla vad som är fel - kanske är det inte så jättesvårt att rätta till eländet? Och försök att motivera dig till att äta bra och i lagom mängd ändå så att du inte kommer in i en ond cirkel. Det GÅR att behålla vikten och tom gå NED även om man inte motionerar - faktiskt. Så det är inte kört! Kanske kan du göra lite sit ups och lite ryggövningar och sånt hemma? Visst skrev du att du gick på gym? Kanske kan du köra några maskiner ändå? Men uppsök läkare ändå - så fort som möjligt. Kram och lycka till!


Gå till en läkare så fort som möjligt och kolla upp vad det kan vara för fel. Men annars finns det andra träningsformer då du inte belastar någonting,simning tex,är ett utmärkt exempel,väldigt bra motion för hela kroppen och du belastar inte din onda häl. Det finns även träningsmaskiner på gymmet som du kan använda dig av, tex lårpress,situpsmaskin och liknande,lycka till.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons