Forum Övervikt & följdsjukdomar


Hjälp, fattar ingenting!!!!

Hur tillförlitliga är alkotest hos sjukvården? Så här är det. En människa har haft diabetes i 4 år, hållit på lika länge med insulin. Samma tid alltså 4 år har inte denna människa i fråga ens smakat på en lättöl eller cider eller godismed alkohol! Nu är alkoholtest taget hos sjukvården och det är positivt????????????????? Är det någon som kan ge svar på HUR det kan komma sig!!!!! Fattar inte ett smack. Snacka om att man är maktlös mot samhället!!!!! Läskigt!!!!

Det där lät ju kusligt värre. Har hört att vanliga läkerol kan ge utslag, men vet ej om det stämmer


Det ringer någon klocka om att det kan bli så för diabetiker. Snacka med läkaren och be om blodprov om det upprepar sig, där borde det inte ge utslag. En alkomätare kan ge utslag av lite olika saker men bara för någon minut. Tex listerin (munskölj) likörgodisar osv. Om man väntar några minuter och kanske sköljer munnen så ska det vara ok.


Jag igen. Har googlat på diabetes och alkometer men hittar inget - min klämtande klocka är alltså väldigt svag och inget att hänga upp sig på...


Det finns ett känt fall där spriten i vindrutespolaren gav utslag i en kontrol. Alltså spola inte rutan strax före en kontroll.


Det här gällde blodprov, ingen alkonmätare.... tack för svar!:-)


Tack för tipset, men denna person varken äger bil eller har körkort. Tack för svaret:-)


Jag googlar för fulla muggar utan resultat.... Tack för visat intresse:-)


Det låter skumt. Men jag vet att då min bror har strul med blodsockret ( kommer inte ihåg i fall det är högt eller lågt då) så kan det typ lukta ammoniak/aceton om hans andedräkt. Jag vet inte om det på något sätt kan ge ett utslag att på ett blodprov. /Kramizar


Kan det kanske inte vara insulinet? Vi har alkohol och drogpolicy på vårt jobb och dom har meddelat att även antidepressivamedel kan ge utslag. Om tabletter av olika de slag kan ge utslag så kanske kan insulinet göra det? Lycka till i jakten på det försvunna svaret )

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons