Forum Övervikt & följdsjukdomar


Hitta ork och motivation

Ska inte dra upp allt som rör sig inom mig för det skulle bara bli långt och gnälligt... Men hur sjutton gör man för att finna ork och motivation nog att gå ner i vikt? Jag mår fruktansvärt dåligt av att se ut och må som jag gör. Men ändå så kommer jag ingen vart... Vet att jag inte får någonting gratis! Min största last är mitt sockerberoende och hur gärna jag än vill så har jag ännu inte lyckats knäcka den nöten. Jag känner mig motiverad till max i några dagar och sedan så bara slocknar lågan. Man kan tycka att vetskapen om att jag kommer må mycket bättre skulle vara motivation nog! Men tydligen är det inte så... Känns som om jag ständigt målar in mig i ett hörn med på tok för trångsint synsätt! Men jag vet inte själv hur jag ska bryta mönstret för att kunna komma på rätt köl!

det finns böcker att läsa om hur man blir av med ett sockerberoende. Varför man har det och hur man kommer ifrån det Du måste ju försöka att ha lite karaktär med . Låt bli att köpa sådant som är onyttigt . Ät frukt och grönsaker och är t´var 3-4 timme pch gärna protein som mättar.Ta en promenad eller gör något så du inte tänker på godis.Ch,


Jag trodde att jag var sockerberoende förr men det visade sig att jag "bara" var väldigt sockerkänslig. Det jag gjorde var att jag inte åt socker och sånt på två månader, sen provade jag försiktigt att äta lite godis och det gick bra, Så nu äter jag i måttlig mängd sällan och det funkar. Det är mkt möjligt att du verkligen är sockerberoende och då ska du nog inte äta socker alls. Lättare sagt än gjort kanske. Det bästa tycker jag är att kontakta en kostrådgivare, sådana kan man få telefontid hos och då kan de berätta hur man kan lägga upp måltider och sånt. Jättebra! Ibland äter man knasigare än man tror. I övrigt tänkte jag på det där med motivation som du pratade om, jag tror att det bästa är att ha en vana vid att äta nyttigt så går det av bara farten. Och sen ibland om man är off en dag så kan man kanske slarva litegrann - men om man länge har byggt upp vanor så kan man ändå slarva så lite att det inte gör så mkt, förstår du hur jag menar? Det gäller liksom att man inte tillfälligt ändrar sina matvanor utan på lååång sikt ändrar till bra matvanor och inte tänker att man ska gå tillbaka till de dåliga igen.


Också sockerberoende men det har blivit bättre. Har försökt att sluta många gånger men det är först nu som det går bra. Tänkte mycket på varför jag behöver ex. godis så mycket, utöver det fysiska behovet då. Vad för känslor jag behöver dämpa och om jag kan göra det på något annat sätt istället om jag inte känner att jag kan ta itu med dem direkt. Sen kan det vara bra att ha något att byta ut det mot den första tiden. Använde en del sötningsmedel, kanske inte så bra, men tycker att det gjorde övergången smidigare. Lycka till!


Jag blev motiverad genom att ha ett mål att kämpa för. Va hård mot dig och säg till dig att du inte får äta något socker förrän på söndagkväll till filmen ) På det sättet har du lyckats vara utan socker på nästan en hel vecka. Jag har inte druckit en enda sockrad dricka på sex år. Har man vants ig av med drickor och saft så är det faktiskt ganska äckligt. Söt och sliskigt. Drick vatten, det är väldigt gott och man kan ha citronskivor eller gurkskivor för att få mer smak å det. Se absolut upp för sockerersättningsmedel som Light-produkter. Då är det till och med bättre med sockrade. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons