Forum Övervikt & följdsjukdomar


Hej!

Jag vill börja äta nyttigare, tips på god mat?:D Jag vill gärna steka på korv, köttbullar eller likandne med mackaroner till. Anar att det inte är det bästa. Skriv ner DINA favorit rätter inom det nyttiga. Kram!

För mig är det nyttigt med fet fisk, fågel och kött, grönsaker som växer ovan jord och såser på ägg och smör (eftersom vi idag inte äter det feta som vi gjorde förr). Ibland lite fröer och nötter och kanske en frukt varannan dag. Det gäller nog för de flesta faktiskt eftersom detta liknar människans naturliga mat, men dom vet bara inte om det. Vi är inga mjölätare..


Jag tycker om bönor med rödlök o sallad kanske ngn god fisk eller köttbit till...Jag står mig ganska länge på det..


Halloumiost (du hittar det i ostdisken, ganska dyrt men grymt gott) som du steker i en panna på typ 4:an (eller grillar). Det är så pass mycket vätska i att du inte behöver någon olja. Skär den i tunna skivor, en bit ost är lagom till två-tre portioner. En välkryddad sallad med balsamvinäger och quinoa till och vips så har du en god och nyttig lunch. :-)


Pasta finns ju i fullkornsvarianter, testa även hel dinkel - som ris, jättegott. Må bra sortimentet erbjuder ju korv och köttbullar som är något magrare. Sen håller jag med om att Halloumi osten e mega god!! Svarta bönor och linser är gott att blanda ner i sallader och det mättar bra, finns i tetrapak, bara att skölja av bönorna/linserna. Makrill i tomatsås på en grov macka e ett gott lunchalternativ. Prova att baka eget bröd, inte alls så svårt.


Jag gillar att grilla eller steka kycklingkorv mycket färre fett men mycket godare än vanlig korv. Vegetariska hamburgare, schnizlar eller fileer är också gymt goda och inehåller inte så mycket fett som vanligt kött gör. Dessutom är du snälll mot djuren om du väljer bort att äta dem.


emsy kassler, räkor, kräftsjärtar, kycklingfile,tonfisk ,laxfile, makrill i tomatsås, torsk , korv 70% kötthalt och zuchinnipasta eller blomkålsmos,broccolimos till eller aurbeginigratäng

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons