Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: godis vägning

har delat upp dagens godisköp i mindre påsar. det funkade jättebra för då kan jag äta en sådan varje vecka eller till helgen. men inte mer än en påse. det är ett hg i varje påse och det finns fyra st utöver denna som jag skall ha denna helgen. tog tag lite mer i det nu för nu brakar vågen i väg lite för mycket. och då går det helt plötsligt att spara. köpte lite extrakt till coffie med toblerone det skall jag ha också och dricka lite till helgen en påse i veckan delar upp den på hela veckan. det kommer att passa perfekt. tog tag i godiset med prgrammet på internet för stegen och multiplicerade med fem dar så gick det att få fram. ett mycket bra program det där det kan hjälpa så många att få koll på vad som sker när man äter mycket sött. dock så räknas denna helgen inte utan börjar nästa vecka istället.

Kan inte låta bli att undra: Varför äta godis över huvud taget? Tomma kalorier utan näringsvärde och säkert en massa "skit", mot att använda kalorierna till mat som man blir mätt och glad av? Om man äter godis några gånger per år, är det väl OK... som lyx. Men regelbundet?


nötter kan väl ändå inte vara så farligt som godis eller är det lika farligt kan inte låta bli att undra lite själv men tänker tillbaka till den tiden då jag var för smal. alltid kommer det tillbaka och då åt jag ändå mer jag kunde köpa godis för flera hundra kronor och nu kan jag inte hålla mig borta från sockret ändå. vi kör inga mirakelkurer med maten vilket borde behövas men jag kör lite ändå på tacos utan bröd och med bara köttfärs och det fungerar också bra. tyvärr är jag den ända person som inte gillar att gå i affärer med godis längst fram vid kassorna.


nötter kan väl ändå inte vara så farligt, skriver du. Nötter innehåller jättemycket kalorier, så om man ska äta dem för att få i sig innehållet - som ju i sig är bra - kan man bara äta 3-4 st innan man överstiger tillåtna kalorivärdet för viktnedgång. Använder du Matlådan? Jag skulle inte klara mig utan den och att fylla i 4 st valnötter och därför inte få äta mer den dagen... eller överstiga kalorivärdet och därför få stå still i vikt (ev. gå upp) är inte så kul. Jag har slutat med godis, snacks kaffebröd, kalorihaltiga drycker och alkohol i november. Vid några enstaka tillfällen har jag unnat mig 1-3 chokladparaliner (i julas t.ex.) och ett glas vin på en fest. Men inte alla saker samtidigt (pralin OCH vin OCH dessert t.ex.) Jag varje dag helt vanlig mat (ca 1300 kcal/dag), så jag blir ordentligt mätt och därmed inte sugen på "en massa skit" och går ner ca 0,5 kg i veckan. Det går inte att titta tillbaka på vad man åt förut, när man var smal och tro att det ska gå, när man har en önskan att gå ner vikt... Dessutom är det så, att har man en gång tillåtit sig att låta fettcellerna öka... då finns dom där för alltid, beredda att slurpa i sig och ta form igen. Därför kan man ALDRIG återgå till samma vanor, även om man blir smal igen. Skittråkigt, men den krassa verkligheten. Vi får ta skeden i vacker hand, som det heter. Och inrikta oss på andra njutningar än mat och godis!*S* Lycka till och en massa pepp!


öhh nu blir jag så ledsen har testat krom men mådde så mycket sämre började spy det kommer och går i perioder men det ända är nog att sluta helt. vi var och fikade det var kul men dyrt och gott. om några veckor börjar mitt nya liv. köpte dock en ny handväska ville ha verkligen just den daniel ray var det gillar ju det märket. nu är det färdig fikat med kakor och glass för mig. nu orkar jag inte mera. tyvärr så använder jag inte matlådan vet inte hur man backar och kan se dagens innehåll. då står den ju på noll igen och fattar inte upplägget. men jag tänkte att jag skulle börja om med vv igen. det fattade man direkt med pointsen.


Tips istället för godis som är MYCKET godare: Lättvaniljglass med frukt! Hur gott som helst! Det äter jag säkert en gång i veckan. Men varför hålla på att jaga fett och kalorier och godis hela tiden. Ät men med måtta. Röra på sig och inte småäta. Då kan man unna sig det där lilla extra utan att riskera att det blir för mycket. LYCKA TILL =)


Varför äta godis några gånger per år om man resonerar som du? Då ska man väl aldrig äta godis.. Kan man vara utan det finns det vill ingen anledning att se det som lyx man kan unna sig nån gång per år?


var det till mig du menade eller någon annan?


Igår åt jag 130 g godis, mest olika slags lakrits. Det motsvarade nästan hela den mängd energi jag skulle ha avstått om jag velat gå ner i vikt. Det som slank ner så lätt. Det har blivit en vana för mig att köpa godis och jag tycker lakrits är så himla gott. Men jag får nog försöka dra ner på mängden lite, kanske införa "lördagsgodis" för mig själv och äta frukt på vardagarna istället . Eller fördela samma mängd över hela veckan och nöja mig med små portioner. Smart att väga in en viss mängd för hela veckan. Jag vägde faktiskt in godis idag också, men i enlighet med min tendens att överarbeta saker och ting så sökte jag komma fram till en snittvikt för olika slags godisbitar. Kanske kan jag använda det så jag inte plockar på mig för mycket i affären nästa gång, men annars är det kanske lite onödigt omständligt...


henrik: jag åt mest laktris förr men nu har det omvandlats till mest choklad. men nu har jag börjat att köpa naturgodis kommer att väga upp det för hela veckan fortsättningsvis. jag tyckte det var jättebra att jag gjorde så då kommer man inte få i sig så mycket på veckan och man kan ha koll på att det inte blir för mycket. ända nackdelen är att det blir lite för många påsar som går åt men om man tar en påse och återanvänder den så borde det nog gå bra.


Feltänkt Vill man verkligen gå ner i vikt så är det bara att sluta helt med godis, annars lurar man sig själv. Man kan inte både ha kakan och äta den. Promenera mycket, drick vatten och använd kalorierna till något som kroppen behöver istället för dumma tomma kalorier. POA


Nä det var nog menat till mig -)


jag vet att man måste sluta med allt annars funkar det inte. om man inte slutar så ökar man nämligen på mängden godis igen. jag skulle inte tänka kunna tänka livet utan godis eller det skulle jag väl det är ju så jag vill leva mitt liv igentligen men tankarna och framför allt tvångshandlingar säger imot. men om jag skulle kunna tänka bars istället det är faktiskt inte godis. så skulle det hjälpa mycket. man kan tom äta dom till mål. en bar. tyvärr så har jag inte en kropp som vill smalna av.


jag är sur idag så det är ingen att ta efter.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons