Forum Övervikt och följdsjukdomar


GI!!?? INFO tack..

Hej! Jag ska börja med GI-metoden. Är medveten om att jag ska undvika kolhydrater och socker. Inget konstigt där. Men vad ska jag äta? Jag är en frukost människa. Vad ska jag äta. Jag får ont i magen av havregryn, så ingen gröt.. Kokt ägg mår jag illa av.. Jag vet. Jag är kräsen! Men hjälp mig snälla... Måste fixa det här! Tack..

Think outside the box! Bara för något inte är vanlig frukostmat så betyder ju inte det att man inte kan äta det till frukost. Jag brukar hacka ingredienser till en sallad på kvällen sen blandar jag och äter den på morgonen.


Omelett är godare än kokt ägg. Jag kryddar med nån chili-kryddblandning så den får lite sting. Bacon och/eller ost i. Så kan man pröva med turkisk yoghurt med tex blåbär. Eller keso med bär eller lite nötter.


Tack! För alla svar! Jag har hört massor som äter omelett eller nåt med keso till frukost, så det får nog bli så för mig med. Vågar mig ingte på nån gröt igen.. Mådde jättedåligt i magen sist och tror iaf att det var gröten. TACK!!


Men vänta nu! Gröt får man inte äta enligt GI, inte i fas 1 åtminstone - viktminskningsfasen! Så tror jag att det är iaf.. :S

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons