Forum Övervikt och följdsjukdomar


GBP någon?

Är det någon här som genomgått en Gastric Bypass och skulle kunna dela med sig av sina erfarenheter och komma med tips och liknande? Jag funderar själv på att göra en GBP och det skulle vara snällt om någon hade lust att svara på lite frågor och funderingar kring det. :-)

Hej, Jag säger som jag alltid gör. Har du prövat LCHF? Om ja, har du prövat det i flera månader och fått hjälp? Jag tycker du skulle testa det först och verkligen seriöst innan du planerar att lägga dig inför en riskfylld och ofta inte helt lyckad operation. Massor av människor som äter LCHF tappar mellan 40-80 kilo på ett år på en helt underbar kost (enligt de flesta). På TV4 kallas den ju för njutmetoden. En stor fördel är att man aldrig behöver vara hungrig mer i sitt liv och att sockersuget förvinner. Dom flesta som testar LCHF fortsätter år efter år eftersom dom mår så "jäkla" bra på den här kosten. På www.kostdoktorn.se finns det en nybörjarsida. Läs den några gånger och känn efter. Vänta med operationen!! Hoppas jag lyckas:-) Mvh Wille


Nu var det ju inte det jag frågade efter. Men tack ändå!


Ja, det är ju som sagt mina funderingar. När jag var ung fanns inte detta som ett alternativ till övervikt. Nu växer det och massor av människor opererar sig. Men löser detta verkligen det ursprungliga problemet? Jag tror ju som sagt att den förändringen vi gjort i det vi stoppar i oss är orsaken till övervikten, inte om vi rör oss mer eller mindre. Vården rekommenderar människorna att motionera mer och att minska på kalorierna. Många upplever detta som en uppförsbacke som aldrig verkar ta slut. En ständig kamp varje dag mot hungerkänslor och låga energinivåer vilket bara skapar en jobbig stressituation. Men det finns som sagt bättre sätt. Kostdoktorn skriver alltid bra om allt som har med vikt och hälsa att göra. Han är just nu på gång med en bok som han tror ska förändra världen. Inga dåliga mål där inte. Men förmodligen kommer det att lyckas. Det bästa du kan göra om du vill ha ett långt och underbart liv är att vänta lite, för när världen förändras kommer vi också att göra det, och då till det bättre:-) Lite läsning som kan ge eftertanke: http://www.kostdoktorn.se/gastric-bypass-livsfarligt Vänliga hälsningar Wille


Hej! Nej har har inte men har nu varit på utredningsdag och fått lära mej äta på 20 min tugga tills det blir gröt o.s.v och är nu godkännd för op,så nu väntar jag bra!Spännande läskit och otroligt härligt!


Jag hoppas du prövar LCHF eller någon liknande lågkolhydratkost ändå innan. Det finns inga bra långtidsstudier på GBP. Vi vet alltså inte hur denna operation kommer att påverka dig längre fram i livet. Läste du förresten länken jag skickade tidigare om tjejjen som dog. Sök allt du kan på detta. Det finns både för och nackdelar, och även okända nackdelar. LCHF brukar ge normalvikt på god och nyttig mat och det även helt utan motion (om det skulle vara ett hinder). I en studie på riktigt överviktiga och lågkolhydratkost (I kuwait) blev viktminskningen i snitt -26 kilo på ett år. Många måste förmodligen gått ner betydligt mer. Dom fick även kraftigt förbättrade hälsovärden i övrigt (kolesterol, blodtryck och blodsocker). Jag ger inte upp:-)


Här lite nyttig läsning. http://www.annahallen.se/magopereras-eller-inte


Förlåt WilleJ, men jag tycker att du ska ge upp. Hur mycket får du betalt för att göra reklam för den där sidan egentligen? Vad får dig att tro att man inte försökt? Operation är sista utvägen. Nu söker jag råd av folk som har gjort/ska göra operationen, och inte tips på bantningsmetoder! Masmus: Åh, vad härligt! Jag fick min remissbekräftelse på posten idag, men tyvärr är det 12 månaders väntetid på första läkarbesöket. Jag känner mig ändå riktigt glad! Hur går det till på utredningsdagen? Vill du berätta lite? =)


Det där var inte snällt! ..du har alltså inte prövat LCHF. Alla som testat vet att LCHF är gratis. Man behöver inga medlemsskap och i de forum som finns så är det bara hjälpsamhet som gäller och ingen tar ut en krona någonstans av de som äter LCHF. Många behöver hjälp för att det ska fungera. Det är kanske det viktigaste valet vi gör här i livet. En fråga! Vill du i framtiden leva livet fullt ut och ha massor av energi till allt roligt? För detta tror jag att du behöver en möjlighet att ta upp så mycket energi och näring som det krävs för detta. De som förespråkar fettsnål lågkaloribantning har bara misslyckanden bakom sig. Nu är enda utvägen en kostsam och farlig operation eftersom dom ännu inte vågar ge råd om LCHF. Kostdoktorn är sveriges största hälsoblogg (av läkaren Andreas Eenfeldt) och Anna Hallen bloggar om viktiga saker för alla överviktiga och även föräldrar. Ett sista råd är att kolla på forumet Kolhydrater i Fokus. Registrera dig och ställ en fråga. Det finns många av de över tiotusen medlemmarna som gjort samma resa som du. Här kommer du garanterat få massor av råd och tips redan ikväll. http://kolhydrater.ifokus.se Är man fettskrämd kan det aldrig bli rätt!!


Kom ihåg att jag bara ville hjälpa dig, dvs jag vill dig väl:-) I min värld så finns det inga GBP människor, utan det finns felaktiga kostråd och en massa felaktig mat som skapar behovet av GPB. Men dessa operationer tar bara bort symptomen, inte orsakerna! Mina råd skulle förhoppningsvis ta bort orsaken, men har man bestämt sig så har man. Jag hoppas ändå att fler läser och tar till sig det jag skriver. Kanske jag lyckas få andra att tänka tanken att NATURLIG MAT kan vara lösningen. Ett stort lycka till från mig, som också lämnar tråden:-)


Hej Morgondag! Jag har gjort en GBP i Maj -09 och har sen dess tappat 50 kg. Jag har ingt negativt att säga om varken operation,vård på Carlanderska eller livet efter op. Jag har bara positiva saker att säga om det . Det har varit lätt att gå ner i vikt och det är skönt att kroppen är en varnings klocka om man äter fel . Jag önskar att alla som har sjuklig övervikt ska få denna operation.


Ta det här inte personligt. Det är bara en reklektion över utvecklingen i västvärlden. Visst finns det "sjuklig övervikt", men. 1. Varför finns inte dessa sjukdomar i samma utsträckning i andra länder där man äter naturlig mat? 2. Varför har övervikten ökat i västvärlden? 3. Varför finns det inte sjuklig övervikt hos andra djurarter som äter sin arts naturliga föda (alltså inte kraftfoderuppfödda grisar och nötkreatur). 4. Skulle det behövas GBP-operationer i den utsträckning som verkar behövas idag, om vi människor åt "vår naturliga föda"? Jag hoppas att alla som behöver en operation gör det. Men jag tycker ändå inte att detta är en framtida lösning. Vi människor har levt på jorden i miljoner år och klarat oss utan GBP. Vi har helt enkelt inte behövt det tills nyligen i vår historia. Jag hoppas istället på förändrade kostråd och mer naturlig mat! Hoppas att ni förstår varför jag tar upp detta gång på gång. Jag vill få igång tankarna på orsakerna och hur man kommer åt själva problemet. Tar man bort problemet behövs ju ingen lösning heller. Ser nu att jag skulle lämna tråden..-) Mvh Wille


foslasd: Vad härligt att det gått bra för dig! 50 kilo är ju jättebra! Fick du några komplikationer eller har det gått bra hela vägen? Jag har fått en kallelse till Ersta för "introduktionsmötet", så om 2.5 månader får jag veta ifall jag får op:as eller inte. Känns riktigt bra att det börjar rulla! Och jag hoppas verkligen att jag också får en "inbyggd varningsklocka" som kan smälla en på fingrarna om man äter fel. Tyvärr är det ju inte alla som får det. Men jag hoppas innerligt!


Förresten. Här är någon med lite erfarenhet: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article7253315.ab


WilleJ - har du varit sjukligt fet någon gång?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons