Forum Övervikt & följdsjukdomar


GBP någon?

Är det någon här som genomgått en Gastric Bypass och skulle kunna dela med sig av sina erfarenheter och komma med tips och liknande? Jag funderar själv på att göra en GBP och det skulle vara snällt om någon hade lust att svara på lite frågor och funderingar kring det. :-)

Nu var det ju inte det jag frågade efter. Men tack ändå!


Hej! Nej har har inte men har nu varit på utredningsdag och fått lära mej äta på 20 min tugga tills det blir gröt o.s.v och är nu godkännd för op,så nu väntar jag bra!Spännande läskit och otroligt härligt!


Jag hoppas du prövar LCHF eller någon liknande lågkolhydratkost ändå innan. Det finns inga bra långtidsstudier på GBP. Vi vet alltså inte hur denna operation kommer att påverka dig längre fram i livet. Läste du förresten länken jag skickade tidigare om tjejjen som dog. Sök allt du kan på detta. Det finns både för och nackdelar, och även okända nackdelar. LCHF brukar ge normalvikt på god och nyttig mat och det även helt utan motion (om det skulle vara ett hinder). I en studie på riktigt överviktiga och lågkolhydratkost (I kuwait) blev viktminskningen i snitt -26 kilo på ett år. Många måste förmodligen gått ner betydligt mer. Dom fick även kraftigt förbättrade hälsovärden i övrigt (kolesterol, blodtryck och blodsocker). Jag ger inte upp:-)


Förlåt WilleJ, men jag tycker att du ska ge upp. Hur mycket får du betalt för att göra reklam för den där sidan egentligen? Vad får dig att tro att man inte försökt? Operation är sista utvägen. Nu söker jag råd av folk som har gjort/ska göra operationen, och inte tips på bantningsmetoder! Masmus: Åh, vad härligt! Jag fick min remissbekräftelse på posten idag, men tyvärr är det 12 månaders väntetid på första läkarbesöket. Jag känner mig ändå riktigt glad! Hur går det till på utredningsdagen? Vill du berätta lite? =)


Kom ihåg att jag bara ville hjälpa dig, dvs jag vill dig väl:-) I min värld så finns det inga GBP människor, utan det finns felaktiga kostråd och en massa felaktig mat som skapar behovet av GPB. Men dessa operationer tar bara bort symptomen, inte orsakerna! Mina råd skulle förhoppningsvis ta bort orsaken, men har man bestämt sig så har man. Jag hoppas ändå att fler läser och tar till sig det jag skriver. Kanske jag lyckas få andra att tänka tanken att NATURLIG MAT kan vara lösningen. Ett stort lycka till från mig, som också lämnar tråden:-)


Hej Morgondag! Jag har gjort en GBP i Maj -09 och har sen dess tappat 50 kg. Jag har ingt negativt att säga om varken operation,vård på Carlanderska eller livet efter op. Jag har bara positiva saker att säga om det . Det har varit lätt att gå ner i vikt och det är skönt att kroppen är en varnings klocka om man äter fel . Jag önskar att alla som har sjuklig övervikt ska få denna operation.


Ta det här inte personligt. Det är bara en reklektion över utvecklingen i västvärlden. Visst finns det "sjuklig övervikt", men. 1. Varför finns inte dessa sjukdomar i samma utsträckning i andra länder där man äter naturlig mat? 2. Varför har övervikten ökat i västvärlden? 3. Varför finns det inte sjuklig övervikt hos andra djurarter som äter sin arts naturliga föda (alltså inte kraftfoderuppfödda grisar och nötkreatur). 4. Skulle det behövas GBP-operationer i den utsträckning som verkar behövas idag, om vi människor åt "vår naturliga föda"? Jag hoppas att alla som behöver en operation gör det. Men jag tycker ändå inte att detta är en framtida lösning. Vi människor har levt på jorden i miljoner år och klarat oss utan GBP. Vi har helt enkelt inte behövt det tills nyligen i vår historia. Jag hoppas istället på förändrade kostråd och mer naturlig mat! Hoppas att ni förstår varför jag tar upp detta gång på gång. Jag vill få igång tankarna på orsakerna och hur man kommer åt själva problemet. Tar man bort problemet behövs ju ingen lösning heller. Ser nu att jag skulle lämna tråden..-) Mvh Wille


foslasd: Vad härligt att det gått bra för dig! 50 kilo är ju jättebra! Fick du några komplikationer eller har det gått bra hela vägen? Jag har fått en kallelse till Ersta för "introduktionsmötet", så om 2.5 månader får jag veta ifall jag får op:as eller inte. Känns riktigt bra att det börjar rulla! Och jag hoppas verkligen att jag också får en "inbyggd varningsklocka" som kan smälla en på fingrarna om man äter fel. Tyvärr är det ju inte alla som får det. Men jag hoppas innerligt!


WilleJ - har du varit sjukligt fet någon gång?


Alltså WilleJ, I get the point. Du förespråkar LCHF, du älskar LCHF, du rekommenderar LCHF, LCHF är amazing och folk går ner i vikt med den dieten, men de är fortfarande inte vad den här tråden handlar om. Du har gjort det väldigt tydligt om vart du står och du behöver inte upprepa dig något mer. Jag söker människor som har gjort, eller ska göra, en GBP-operation. Tycker att det är trist att du inte förstår det. Ja, jag kanske låter otrevlig nu men du får mer än gärna gå och starta en egen tråd, eller skriva i någon annan tråd där LCHF är i fokus. Ha en bra dag.


Mina inlägg är inte menade att handla om LCHF utan om att vi måste fundera varför vi människor på ca 20 år blivit den enda art på jorden som måste operera oss mot sjuklig övervikt. Kolla mitt första och andra inlägg så ser du att det inte är LCHF någonstans i det. Jag skrev om min och andras LCHF-historier först när du frågade om jag varit sjukligt fet. LCHF är nog inte en långsiktig lösning generellt. Det som LCHF för med sig är att vi människor plötsligt vågar äta på det sättet som vi gjorde förr, när vi inte hade den överviktsepidemi som vi har idag. Är det förresten något fel att förespråka ett sätt att äta som kan göra att man slipper genomföra en kostsam och ibland livsfarlig operation? Det finns såklart väldigt många positiva erfarenheter av GBP, men det är inte det mina inlägg handlar om. Ska vi alltid äta en felaktig och sjukdomsbringande kost och ha olika möjligheter att medicinsk lösa följdproblemen? Är det inte bättre att börja med att talo om för människor vad det är i våran moderna kost som gör oss feta och sjuka? Ha det bra. Jag gillar förresten diskussioner:-)


Nu såg jag att det finns en sida 2 med äldre inlägg. Ok..mina 2 första av dom nyare inläggen handlade inte om LCHF. Sorry-)


Lämnar tråden återigen. Jag har svårt för människor som dig, WilleJ. Min pappa är lika dan och det kanske är därför det tar så hårt på mig att argumentera med dig. Rätt sjukt hur påverkad man kan bli av en annan människa... Den här tråden bidrar bara till att jag mår sämre så jag lufsar vidare.


Det är inte alls meningen att få dig att må sämre. Förlåt isåfall och låt mina tankar vara mina tankar men strunta i dom. Jag hoppas såklart ändå att dom läses av andra och att vi verkligen börjar tänka efter. Det finns massor av människor som kan svara på dina frågor på olika forum på internet. Jag gjorde nyss en sökning och det finns flera forum för detta. Du hittar dom:-) Mvh Wille

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons