Forum Övervikt och följdsjukdomar


Gått upp 5 kg

Tjenixen alla, jag har gått upp 5 kg i vikt ,från 97 -103 hur ska jag klara av att gå ner de ?

En av det viktigaste metod är vilje och att man försöker kontrollera sig själv. Tror att alla vet hur man ska gå ner att äta rätt, trännar, motion, men det är en annan sak om man kan hålla sig på rätt väg alltid. Jag brukar kolla vad folk köper på mataffär (de som stod framför mig vid kassan). Pankaka, grädde, sylt bla bla så tittar jag vad jag köpte , chips , godis :P Vikt minskning enligt mig är lika svårt som att inte handla kläder på rea. Nu har jag lärt mig lite att säga nej, men ändå gör jag misstag ibland. Det är alltid svårt på början att kontrollera sig, men snart blir man van vid det och då blir det lättare. Kämpa på! p.s. förlåt för min dålig svenska


Nalle+ Jag tränar, jag äter 5 småa måltider om dagen ,men tyvärr dricker jag för lite vatten ,sen äter jag antipressiva till natten som man går upp i vikt av ,sen har jag nyligen börjat med hormonspruta . Sen är jag sockerberoende. Jag tycker inte att du ha dålig svenska tack så mycket för peppningen


Det viktigaste är att du inte ser det som ett hinder utan att du fortsätter försöka hålla motivationen uppe och kämpa på. Motionerar du nu så fortsätt med det och ät god och nyttig mat som du mår bra av,då kommer du säkert lyckas.


Hep tackar så mycket för ditt stöd ,jag motionera väldigt mycket men tyvärr är de maten jag har problem med


Tänk igenom vad du ska äta iförväg.Gör matlistor när du handlar. variera din mat genom exempelvis hitta bra ,nyttiga,smala recept. Det finns mycket bra recept på nätet (exempelvis tasteline). Äta mer grönt och mer frukt. grönsaker är lite dyrt just(senast jag köpte gurka kostade den 40kr/kg) nu fast rotfrukter brukar alltid vara billigt kilopris. Ett tips är att ångkoka morötter och andra rotfrukter. supersmarrigt. :=) tv tips kolla på gå ner i vikt program i form av du blir vad du äter osv.. jag blir inspierad av dessa program sen käns det tröstrikt att se att fler har samma problem. Boktips.viktväktarnas kokböcker. jag gillar att äta mat och framför allt är det spännande att äta ny recept. omväxling förnöjer. jag tröttnar om jag bara äter sallad varenda dag. mentalt? varför är du överviktig?det behöver du inte svara mig. men om man inte löser dessa problemen så kan det vara svårt att gå ner i vikt. jo,jag håller med om att viktminskning är en konst. men vi är ju alla här av samma anledning och att stödja varandra. så lycka till! :=)


Hej! Börja med att tänka långsiktligt. Gå ner 5 kilo på 10 veckor. Då orkar du hålla igen lagom mycket på maten och ända röra på dig OCH hålla humöret uppe. 6 mål mat om dagen, frukost, lunch midag, mellanmål på morgonen, eftermiddag och innan du går och lägger dig. Försök att äta så ekologiskt som möjligt. Ju mer näring ju nöjdare blir kroppe ju mindre längtar den efter annat. Ekologisk mat innehåller mer näring! Försök att få lite protein vid varje huvudmål, mellanmålen kan bestå av 1 frukt + 1 näve nötter/enliten macka ca 30 gram, med pålägg som tex tofu och en grönsak/på kvällen grärna ett glas sojamjölk eller vanlig mjölk med gurkmeja,kardemumma+1 tsk honung och en tska mandelolja(Honung och olja tillsäter du när det andra svalant som du kokar 3 min) Lunch och middag enligt tallriksmodellen, själv äter jag soppa till lunch med i grov smörgås+ pålägg, soppr mättar, ger värma och man slipper paltkoma. Finns massor av toppensoppor! potatis och lök, morotssoppa, linssoppa, rödbetssoppa, champignongsoppa, tomatsoppa....Sedan längra fram i vår kan du äta en råkostsallad istället. Lycka till!


Jag såg att jag stavat helt koko, hoppas du kan tyda det. Det går lite snabbt ibland. Jag såg också att du äter depressionsmedicin, för dig är det extra viktigt att fu inte drar åt för mycket på maten. Låt det ta tid. Enligt rapport så BLIR man deprimerad av för lite mat, ta det lugnt, se allt det positiva i dig själv-och fokusera på det. JagVET att man vill ha bort kilona fort, men det blir bara en ond cirkel. Ät ofta, bättre ngt lita vad som helst än inget alls,inste ngt med socker för din del då, men ha med dig lite nötter i en ask ifall du springer på stan och blir sugen. Se till att planera nyttig och GOD mat. Tränar gör du såg jag, det är jättebra! Igen lycka till!


wilmaz Tack så mycket för dina fina tips ,men nu har jag gått ner från 103.4 kg -97 kg pga jag äter förlite pga buksmärtor och feber och trötthet ,men jag sparar råden ändå man kan ju följa dem hela tiden :)


Ronja rövar dotter jag bruka kolla på överviktsprogram toppform,du är vad du äter, big medicine mm ,så tack så mycket för tipset, jag har nyss börjat skrivit upp vad jag ska äta ,men nu äter jag knappt något 1 dl mat 2 -3 ggr om dan


Hej Madisen24, föreslår att du läser vad jag skrivit under ämnet äter jag fel. Vikaren


vikarien okis jag ska läsa sen


Kolla in www.kostdoktorn.se Han heter Andreas Eenfelt och förespråkar naturlig mat för hälsa och viktnedgång. Själv gick jag ned 22 kilo utan att känna hungersug en ända gång. Nu har jag hållit vikten i över två år.


wille j tackar så mycket för tipset ska kika in där och kolla-


Kostdoktorn är sveriges mest lästa blogg i kategorin hälsa. Han skriver jättebra och har många bra dokument om viktnedgång osv. Framförallt är han väldigt hjälpsam och trevlig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons