Forum Övervikt och följdsjukdomar


fruktgodis/naturgodis

Hej! Undrar lite över sånt här naturgodis/fruktgodis...finns ju en hel del att välja på. Hur onyttigt eller nyttigt är det?

Det är ju bättre att äta sånt än "riktigt" godis, det är det. Men det är rätt många kcal i naturgodis och frukten är rätt söt. Så det gäller ju att, som alltid, äta med måtta. Men som jag sa, det är bättre än att äta annat godis.


Som jag förstått det innehåller naturgodis nästan lika mycket energi (kcal) som vanligt godis. Men till skillnad från vanligt godis innehåller naturgodis lite nytta fetter och vitaminer och annat bra. Vanligt godis innehåller i princip bara vitt socker och fett. Så om man MÅSTE ha godis så är det väl bättre att välja naturgodis än vanligt godis. Dock kanske stora mängder ska undvikas om man vill hålla nere energiintaget.


Skriver förslag här! Ngt hände när jag skulle besvara "Datorlös".. Jag har funderat över vad jag brukade ge min son, sladdbarn, till kvällsfika. Men vi brukade inte äta ngt efter middagen! Men om det finns ngt måste i att absolut äta varför inte blanda ex nötter med olika torkade frukter! Eller en kopp té med en grov smörgås till....? Jag tittar på mitt sladdbarn, min son och ser idag en kille som nu är vuxen men som har ganska sunda matvanor. Äter typ frukost lunch och middag. Kanske inte mina val av mat, men helt OK. Det känns för mig fel att stup i kvarten ha en ursäkt till att tugga och varför ska vi lära våra barn det? Beträffande BMI titta på www.markazits,com/diet så kan du räkna ut BMI respektive kroppsfetter i %

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons