Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: Frukost

Vad är en bra och nyttig frukost?

En frukost som ger energi och mättar dig! ) Jag äter t.ex. en tallrik yoghurt med blåbär och nyponpulver. Två smörgåsar med ost och tomat. Det räcker bra för mig och ibland delar jag upp frukosten och tar yoghurten hemma och smörgåsarna på jobbet. Annars är ju gröt bra och mättande fukostmat, gärna ett kokt ägg bredvid så du får i dig bra proteiner också.


Om jag tålt mjölkprodukter, hade jag ätit yoghurt med frukt och müsli till frukost och sedan en smörgås med t.ex. skinka som förmiddags-mellanmål... Nu blir det endera rågflingegröt + havremjölk ELLER två fullkornsbröd med köttpålägg och ngn grönsak till frukost. Till f.m-mellanmål blir det ett äpple, eller ytterligare en macka med ngt protein på. Jag äter frukost kl.6:30 och lunch kl.12:30. Mellanmålet blir vid ca 9:30


En vanlig frukost hos mig ser ut ungefär så här: - 1 kokt ägg. - En tallrik havregrynsgröt inkl. kruskakli. - Ca 1 dl blåbär och hallon samt lite äppelmos och 0,2 granatäpple. - 2 rågkusar. - 1 brk makrillfilé i tomatsås som pålägg. - 1 mugg grönt te.


Jag äter en skål youghurt, naturell men lite lite sylt i. Det måste vara 3% fetthalt för annars blir jag hungrig snabbt. Orkar inte äta så jätte jättemkt på morgonen, men ett ägg får jag ibland i mig utöver youghurten.


Havregrynsgröt tycker jag är gott. mättande och nyttigt :) Sedan älskar jag te, brukar dricka te och äta några nyttiga fiberrika hårdbrön till :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons