Forum Övervikt och följdsjukdomar


För stor mage men annars ingen övervikt-farligt?

Hej, min pojkvän har alldeles för stor mage. Inte för min smak men jag är så orolig för honom. Han ser annars helt normalbyggd ut. Vad beror det på, vad kan man göra åt det och framför allt är det farligt?!! Han son börjar få samma symptom, jag är väldigt orolig. Tacksam för svar och hoppas ni får en bra dag!

Känner precis igen min egen kille på din beskriving. Det är ju bukfettet som är det farliga fettet det är ju det som kommer av all chips och drick framför tvn. Det ökar ju riksen för hjärt och kärlsjukdomar. Jag är också jätteoroligt för min killes tillstånd,. si vi har tillsmammns börjat banta och motionera. Nu är det morötter som gäller framför tvn.


Varför inte låta honom prova LCHF? Min kille hade ledsnat på allt bantande och träna massor med timmar, nää! Så berättade en jobbarkompis om LCHF och vi testade båda två. Det gick hem! Vi är aldrig hungriga, äter gott och går ner i vikt. En av våra kompisar hade diabetes, men inte nu längre sen han började äta som vi! Sök på nätet efter LCHF, det finns många som håller på som vi. Det finns en bra sida som heter www.kolhydrater.ifokus.se, där finns allt. Jag lovar, det är toppen! Hälsningar Medlem som glömde logga in - elkelein


Glöm inte sonen. Håller med om att LCHF är jättebra för din pojkvän. Blir man dessutom lite intresserad av LCHF så kommer man också att ge sina barn en bättre kost. Själv ser jag till att mina ungar får i sig mer fett och lagomt med proteiner. Detta gör att dom inte småäter och att dom genom ett stabilare blodsocker mår bättre och klarar skolan bättre. Deras hjärnor behöver precis som våra en massa fett för att utvecklas rätt.


Snoddisen. Vill bara hoppas att det går bra. Kom ihåg att minskning av kolhydraterna och en ökning av fettet ger bäst och mest långvarig viktnedgång enligt flera nyare studier. Fett är dessutom jättebra energi som ger en långvarig och skön mättnad. I stort sett hela forskarvärlden är numera rörande överens om att fett inte orsakar hjärtkärl-sjukdom. Kan vara skönt att veta:-)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons