Forum Övervikt och följdsjukdomar


folk och folk - hur tänker du?

Jag har gått upp och ned en del pga mediciner. Detta har gjort att jag hänger en del på en viktminskningssidor. När jag äter hög dos av min medicin blir jag mkt hungrig och går därför upp och upp och upp i vikt. När jag sen blir frisk drar jag ned på medinen, får normal aptit och ser til att träna mkt och äta bra. Då går jag ned de kilona jag gått upp. Det jag har märkt sen jag började hänga på funbeat.se, som är en träningssida, är att det verkar så olika svårt för folk att gå ned. På funbeat.se känns det som att folk rätt ofta skriver att de har gått ned 30 kg eller liknande, och det enda de skriver är att de åt bättre och rörde på dig. På viktminskningssidor finns tusen metoder, soppor och dieter och jag vet inte vad. De flesta kör ändå med "att äta bra och röra på sig" men folk får många motgångar och har SVÅRT att följa sin planering. Vad beror detta på? Det första jag la märke till är att 1) folk på viktminskningssidorna tycker inte om att träna och ökar inte på träningen alls i samma takt som folk på funbeat. 2)folk verkar ha OHYGGLIGT svårt att äta nyttigt i längden. Att man inte tränar så mkt beror väl helt enkelt på att man inte är så intresserad, men VAD är det som gör att vissa har så lätt att äta bra och vissa så svårt för samma sak? Vore intressant att höra vad träningsmänniskor säger om detta, så jag la ut det här inlägget på funbet.se och nu lägger jag ut samma inlägg här för att se vad folk här skriver. :)

Jag har absolut inget att tillägga till det Nojsan skriver om. Det hade kunnat vara jag som skrev det själv. )


Mkt intressant att läsa vad ni skriver allihopa! :) Tror ni har rätt alihop.


Jag tycker också att det är lättare att äta rätt de dagar jag tränar. På sistone har jag inte tagit mig tiden att träna för att jag skriver min magisteruppsats samtidigt som jag jobbar heltid. Men då har mitt ätande verkligen skenat... Äter godis hela kvällarna framför datorn :( Inom en vecka kommer uppsatsen vara klar och då ser jag fram emot att komma tillbaka till gymmet! Blir dock lite orolig över min oförmåga att hantera den här typen av stress. För att svara på Lindys fråga vill jag i första hand ha en frisk och stark kropp, därför är träning ett givet inslag för mig. Och när jag väl kommer igång med träningen mår jag så bra av det + att min kost automatiskt blir bättre när jag tränar och timmarna på gymmet tar som bonus tid från "soff-liggar-timmarna" som annars gärna lockar fram onyttigheter.


att äta ökar vår dopaminhalt i blodet, ett slagsvälmående hormon. Att träna ökar också vår dopaminhalt, så när vi tränar minskar lusten av "tröstätande" Sex ger samma också lyckosignaler av samma orsak. Och förälskelse-hur många äter då? Så om man har ork och istället för mat ger sig ut på en runda blir man lika glad om inte gladare och dessutom smalare. Nu sitter övervikt ofta i vår hjärna och det är betydligt svårare att följa regeln äta mindre och motionera mer, det ligger så mycket annat känslomässigt bakom. Många överviktiga tror jag är känsliga personer, inte helt ovanligt att livet kanske inte varit så lätt för alla. Ofta sopar man undan sina känslor med mat... Min teori. Jag tror att alla har möjlighet att få till en god livsstil med rätt stöd och tålamod.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons