Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: Få igång ämnesomsättningen

Behöver hjälp att få igång ämnesomsättningen. Ngn som har ngra knep ? Tack.

Den är igång redan. För låg ämnesomsättning beror på hormonerna T3 o T4 och sköldkörteln men om det varit problemet så hade du känt till det. Om du rör dig mera och äter mera så ökar väl ämnesomsättningen. Jag tror det iaf. Men det innebär inte att man förlorar vikt. Du går på högre varv bara, äter mera, förbrukar mera och står still i vikt. Ju mer du rör dig ju mera behöver du äta.


Om du har ätit för lite under en längre tid ställer kroppen in sig på svält och då saktas ämnesomsättningen ner. Se till att äta ordentligt efter tallriksmodellen (uteslut INTE kolhydreterna) och motionera så ska du se att det kommer att vända. I början kan du gå upp nåt kilo innan kroppen ställt om sig. Lycka till!


Regelbunden träning och mat (frukost, lunch, middag och mellisar) håller förbränningen på topp. Ät enligt den tallriksmodell som är för de som vill gå ner i vikt. Hälften frukt och grönt och 1/4 av proteiner och kolhydrater. Lycka till med förbränningen. )


Jag kör en äggvita och två koppar kaffe och 1½ timmes promenad före frukost några morgnar i veckan. Sen direkt en vettig frukost. Soppa och macka till lunch. Två mellanmål och ordentlig middag. Dricker ordentligt med vatten under dagen och har frukt och grönt till varje måltid. Tränar en del också, 3-4 gånger i veckan förutom promenaderna. Det har gjort susen för mig. På lördagar unnar jag mig godis och lite extra, räknar inte kalorier då men frossar inte heller.


Jag har bantat i 6 veckor /gick upp en massa när jag slutade röka / och jag har ätit Reductil i 2.5 vecka. INGENTING händer på vågen kan jag säga

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons