Forum Övervikt och följdsjukdomar


Bygeln går sönder i bh'n?

Jag håller med din "svärmor" - gå tillbaka till affären och kräv en ny bh. Om man köper bh för modell större kvinna, så måste man kunna kräva att den ska hålla för innehållet! Stå på dig! kram Tina

Det ska du ju gå och få utbytt. Här i Stockholm ligger en undeklädesaffär, så fort en bygel går sönder så byter de ut den så länge som du har kvar din bh, enligt en kompis till mig som varit storkund där i över 25 år. Själv pallar jag inte med dessa byglar:-) Lycka till!


Jag har aldrig varit med om att en bygel går sönder. Däremot brukar de "krypa" ur sin fåll. Du ska definitivt gå och klaga. Det är ju _meningen_ att du ska ha brösten däri:)


Ja jag har varit med om samma sak! Köpte ny, på ny, på ny... Och snabbt gick det. Till sist fick jag nog och gick tillbaka. Hade köpt min bh på XLNT på KappAhl, det borde ju hålla även för mig tyckte jag. Fick pengarna tillbaka men tjejen i kassan va lite tveksam, sa att hon aldrig sett det förr. Jag hade bh:ar från lindex som också gick sönder på samma sätt. Nu har jag gått ner en del i vikt och har inte haft sönder nån bh på länge :o) Spara kvitton när du handlar och gå tillbaka om det går sönder!


Detta har hänt med massor av bh-ar för mig, men det dröjde ofta så många månader att jag aldrig kom mig för att gå och klaga. Men nu när jag tänker på det så är det ju faktiskt inte alls okej att bygeln går sönder. Ska klaga själv nästa gång det händer!


Nån bygel har gått sönder, men inte på en ny BH och bara på dem som tvättats i tvättmaskin... Nu tvättar jag alla BH:ar för hand.


Jag gick in och pratade med personalen i en underklädesbutik här i stan, de är jätteduktiga. Fick veta där att det kan bero på att jag har för liten kupa. (hjälp jag som kört med F hitills, ska jag behöva gå upp högre). Frågade vad som händer om jag kommer dit o får hjälp att hitta en rätt kupa, men den sen går sönder... De byter den inte men sätter i en ny bygel åt mig då. Ska försöka spara ihop pengar till att köpa en ordentlig bh där i så fall. Kan de ju vara värt det. Ville sprida kunskapen om vad det kan bero på =)


Aha, då är det därför jag inte haft ngr problem. C-kupa räcker bra för mig:)


På tal om BH:ar Har bygeln någon funktion? Egentligen? Eller är det bara något en karl kommit på för att jäklas? Eller för den delen: Varför knäpps BH:ar bak? För att den som kramar om en skall kunna knäppa upp den (som i sången om han som snodde Bh:ar? Lisskarin


Ja det kan nog ha varit ett misstag jag gjort... Jag hade ca 95C och trodde att jag egentligen behövde större runtom. Gick sen in på butiken Details Stockholm som har jätteduktig personal och suveräna bh:ar. Enligt personalen skulle jag snarare ha en 80E. Tänkte först att tjejen måste vara koko men provade ändå bh:n. Den var väldigt tight runt vilket jag gnällde om men fick lära mig att en bh som inte smiter åt runt inte har en chans att stöda upp bysten, plus att de töjer sig. (Hon hade rätt, jag har aldrig haft en bh som sitter så bra) Till min förskräckelse (och glädje) fick jag sedan lära mig att jag burit bh:n fel i de senaste 15 åren. Genom att dra upp bh:n så att kupan verkligen omslöt mitt bröst och inte satt några cm längre ner som jag brukade bära den försvann magiskt mina hängbröst och blev ett par fylliga skitsnygga lökar! Magi! Haha, kan inte fatta att jag burit de fel i alla dessa år och förbannat mina bröst. Det hjälper nog att jag hade rätt stl också. Jag är väldigt nogrann med hur mina kläder sitter och trodde verkligen att jag hade koll på min bh-stl, men icke. Kan verkligen rekommendera alla som inte kommer överens med sina bh:ar att ta hjälp av någon kunnig. (Jag har tidigare fått usel hjälp på Twilfit där man konstaterade att de inte hade några bh:ar i min stl) Nu shoppar jag alla mina bh:ar på Details och mina bröst är numera snygga! Underbart!


Du det här skulle jag vilja ha en utförligare förklaring på, please: "Genom att dra upp bh:n så att kupan verkligen omslöt mitt bröst och inte satt några cm längre ner som jag brukade bära den försvann magiskt mina hängbröst och blev ett par fylliga skitsnygga lökar! Magi! " HUR menar du? Nu har jag ju inge stora, men... nog hänger de Håller med om att en tight BH bara av sig själv håller bysten uppe (speciellt om det är både bygel OCH en sträng i sidan...)


Ta tag i vardera ände av ena kupan, dvs mellan brösten och typ i armhålan. Dra upp så att bygeln sitter tätt under bröstet. Kupan ska dock inte börja krypa upp på själva bröstet, då har du dragit för långt. Gör sedan detsamma med andra kupan. Bäst att prova med en vanlig bh, bygeln i t ex push-up är för kort för att kunna dras upp mellan brösten. Det bästa är verkligen att få hjälp att välja en bh i rätt storlek, utan rätt stl är det omöjligt att få kupan att "omfamna" bröstet. Kanske behöver du en större kupa än du tror, våga prova lite olika stl, testa att prova en bh med större kupa än du normalt brukar köpa och mindre stl runtom. En B-kupa är vanligtvis olika stor i t ex en 70B och en 90B. Kupans storlek följer nämligen i viss mån måttet runtom. Ibland passar 85D och och andra gånger köper jag 75E. (det är för övrigt helt sjukt att jag kan ha 75E) Lycka till!


Hej, jag sätter alltid på mej min BH på följande sätt"knäpper den fram för att sedan dra knäppet bak, böjer mej fram så att brösten faller in i kupan sedan lyfter jag brösten uppåt så att bygeln sitter precis under bröstet" Har aldrig haft någon trasig bygel och jag tror då inte på att de skulle gå sönder för att bysten är för tung.


lilla mor - jag gör ungefär som du gör men byglarna går sönder för mig precis som för Stora E. Ingen skillnad om jag tvättar dem för hand de går av i alla fall. Tror inte din metod är generell däremot undrar jag vilket märke du köper för där kan det ju vara skillnad. Beskrivningen på mindre storlek och större kupa håller jag på att testa för att se om det hjälper.


Tack! På Ellos hemsida läste jag om hur kup-bokstäverna följer måttet under bysten: http://www.ellos.se/CustomerSupport/Measurements.aspx?CategoryId=15030#bra

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons