Forum Övervikt och följdsjukdomar


Sv: Banting/motivera varandra =)

Har sett lite här på forumet mycket om folk som försöker gå ned i vikt osv och tänkte man kanske skulle starta en tråd här där man kan peppa varandra och beskriva vad man själv gör för att gå ned i vikt i hopp om att hjälpa varandra =)Kan ju börja med mig själv som vägde 107 kg för 4 månader sen, och jag gick upp fats jag tränade 3-4 ggr i veckan och tillskut fick nog på att det gick åt fel håll (vet att muskler väger mer men i muskelväg lägger du på dig MAX 1 kg om du har tur på ett år)Så det jag gjort är att börja cykla till jobbet, ca 30 min dit och 30 min hem,, man blir både piggare och sparar bensinpengar och besparar bilen =)Sen har jag ockå halverat mina portioner och nu sista månaden lite mer än det, vitt bröd har jag bytt bort och äter en 3-4 ggr om dagen och dricker mycket vatten.Kan tillägga att jag inte alls slutat med godis eller något sånt, försöker tänka när man ska äta ute vad är nyttigast? istället för pomms till kebab kör jag ris och sådana saker ch även där, ät inte en hel kebabtallrik havera där med!Godis/chips äts 2 ggr i månaden, fredag elelr lördag, och eftersom jag har problemet att finns det hemma så äter jag, däför har jag inte sånt hemma i veckorna utan köper till helgen, finns det kvar lördagen så slänger jag det i sopporna. Läsk klarar jag mig ifrån då jag knappt alrig dricker det.Nu har jag även bytt från mellanmjölk till lättmjölk, många bäckar små, allt detta kan jag säga är skitjobbigt att ställa sig om till, räkna med en 2-3 riktigt jäkla tunga och hungriga och frestande veckor, något som underlättar är ju exempelvis att försöka hålla sig aktiv, med andra ord inte vara hemma så du har möjlighet att trycka i dig mat.Och något som hjälpt mig mycket tror jag för att hålla motivationens låga igång är att jag fört en lista över dagar jag lyckats hålligt mig till mitt matschema och vilka dagar jag inte har det.Så dom dagarna jag har lyckats sätter jag ett streck vid där det står Bra dag, och harj ag inte hållit sätter jag ett streck vid dålig dag.Och visst jag har fallit dit några ggr, men kollar man antalet dagar man hållit sig ch varit duktig så överväger det dom få minusdagarna starkt vilket gör iaf för mig att man itne tappar gnistan =)Men ja på 4 månader iaf har jag iaf lyckats tagit mig ned till 95 kg sist jag vägde mig för 3 veckor sen =)

intressant...men en blogg vore kul.Jag skulle vilja läsa mer om dig och din viktresa,
Hälsningar
 


Tänkte det kunde vara roligare om dom som nu är intresserade och håller på att berätta hur dte går, komma med sina tips vad som verkar funka för dom och peppa varandra lite =)


Det har inte varit nån direkt anstormning...du ser du måste hitta  på en ny diet elller nåt....trögt..eller hur.


haha ne men tycker folk överlag varit VÄLDIGT inaktiva här senaste månaderna


Jag hänger mer än gärna på. Jag hoppar fram och tillbaka mellan tallriksmodellen och över till LCHF och vidare till soppor och däremellan viss hetsätning.... Vet inte riktigt hur jag ska göra för att få en balanserad syn på mat. Väger ca. 108kg till mina 176 cm, och det har börjat värka lite i ett knä. känner att jag måste gå ner.


OK jag skall också försöka beskriva min resa! Den sträcker sig över 50 år så det har varit många turer :-)
Jag var fet som baby! Mamma gav mig mat bara jag pep! Doktorn påpekade att hon höll på och mata ihjäl mej. Med detta vill jag ha sagt att vi får våra fettceller i barndomen och de finns där och deras enda uppgift är att vara fyllda! Det är därför man får ett sådant sug efter socker och fett. Googla och läs en rolig och tänkvärd arikel "Kanelbullens förbannelse"! När jag ser bilder på mej själv genom åren var jag ju inte överviktigt, möjligen litet mullig (om man ser till dagens ideal.
Jag höll mig skaplig när jag hade mycket fysiskt arbete som dekoratör på ett stort varuhus eller cyklade till och från min musei-butik med gammeldags varor och dito godis. Men jag levde på gelehallon, brändamandlar och choklad i 15 år 7 dagar i veckan varje sommar (ingen lunchpaus) och på vintern gjorde jag ingenting mer än vanliga kvinnojobb. Regelbundna måltider var det inte tal om så heller utan jag åt nog hela tiden mest resterande godis. När jag pensionerade mej gick jag upp i en rasande fart. 80 kg är min idealvikt Nu väger jag 114 kg till mina 170cm! Jag har ett Insulinpåslag som gör mej ytterst lämplig för låg kolhydratkost. Men hur jag än gör så går jag inte ner i vikt! Tänker att min verkmästare (i magen ni vet) är en tjurputt som bestämt sig för att 114 kg är vad jag skall väga. Jag går ner några kilo men efter några dagar med exakt samma mat/motions-hållning så går jag upp till 114 igen. Kalorientagen har jag också kollat. Det ligger på 12-13 hundra ibland lägre. Rörligheten har minskat genom två proppar i vänster ben. Ingen instruktion om vad jag skulle/inte skulle göra har resulterat i att vadmuskeln är skadad. Bursit (Googla) i vänster höft spädde på orörligheten än mer. Nu har jag fått Morfinplåster som ger biverkningen förstoppning. För att råda bot på det, en häftig laxerings-vätska. Den fungerade som bantningsmedel i en vecka sedan fixade vermästaren att jag gick upp igen till - 114kg! Jag känner nu bara litet värk och kan promenera och kila omkring som mitt gamla jag men tro inte att verkarn släpper ifrån sig ett enda gram! SUCK!


Jag kan ju se på mig genom åren när jag var liten hur man gått från smal till rund till smal till rund till smal och nu till lite rund och försöker starkt gå ned, men nu senaste månaden känns det som det stått stilla för mig, och jag sitter och fuderar på vad jag mer kan göra, skulle gärna vilja gå ned 10 kg, ligger på 95-96 nu och pendlar, funderar på om man ska försöka dra ned mer på maten eller om man ska försöka motionera mera?Äter just nu i veckorna 1 liten frukot 1 dl fullkornsflingor och mjölk sedan 3 timmar senare en liten lunch, snackar knappt en halv matlåda, efter det sen så blir det först på kvällen med en kvällsmat som varierar allt ifrån mat till kanske bara 2 fullkornsbröd och nå dricka tillstyrketränar 3 ggr i veckan, 1 timma varje gång, försöker hinna med att promenera 1 timma också om dagarna och försöker göra något lite dom dagar jag inte tränar bara för att få lite motion, kör proteindrink efter gymmet, kanske inte ska göra det? för vet ju att man kan gå upp av proteintillskott om man inte behöver det?Vad tycker ni? ska jag testa att köra någon månad eller 2 utan proteintillskott efter mina 3 gympass i veckan?


OM - säger OM - du verkligen inte äter mer än du redovisar här och OM du verkligen motionerar och tränar så mycket som du säger...... då äter du för litet! Kroppen har gått in i försvarsställning! HJÄLP! SVÄLT! KATASTROF! JAG DÖÖÖÖÖR! Typ! Jag tror många av oss går i den fällan. Jag KAN ju inte röra mej så jag måste äta mindre. Hur mycket mindre man skall äta när man är orörlig har jag försökt ta reda på genom åren men aldrig lyckats hitta. Men i ditt fall tror jag faktiskt att du riskerar att få tvångsmässig ätstörning/Anorexi. Du berättar inte heller hur mycket du väger nu inte ens om du är man eller kvinna eller din ålder! Finns du på riktigt?
Önskar att en dietist ville ägna sig åt att berätta VAD man skall äta och hur mycket tillsammans med en motionsmänniska men samma tankar. Men det lär väl aldrig hända. Proteintillskott tror jag inte på om du inte är en muskelbyggare! Däremot skulle jag rekommendera en daglig dos multi-vitaminer eftersom du knappast (dagens underdrift) får i dej de vitaminer som en kropp kräver.


Sorry! Du berättar visst hur mycket du väger!


tror inte jag äter för lite för jag räknar kalorierna med, försöker iaf så gott det går på egen hand och kommer upp i det man ska ha, eftersom jag tränar för att bygga muskler och utan mat osv inga muskler eller styrka eller ork till att träna ;)


och är ju det att jag lyckats hititls men nu står jag där jag står på 95 kg


Hur gör man för att gå ner i vikt?
Dietister och andra "specialister" säger bara - ät mindre och rör dej mer! Eller som - Alice Timander tror jag  - brukar säga "Ät som en fågel skit som en elefant" :-))  Det där med  elefanten tror jag är viktigt. Ju längre maten stannar i systemet desto mer kalorier kan systemet suga ut - och tvärt om. Men det är ju inte lätt att veta hur lång tid en måltid tar genom just mitt system. Det sägs viserligen att alla modeller är normala men jag gissar att de som är överviktiga har ett långsamt system. Kolla så här: Köp färska rödbetor - koka och ät ett gäng och kolla hur lång tid dom tar att komma igenom. Det syns! Lovar :-) Sen vet du och kanvidta mått och steg för att speeda upp systemet.
Att vi skall sluta äta/dricka socker vet väl alla numera! Man blir beroende av socker och har svårt att sluta men det gå - jag vet!


ja jo det där vita guldet får man passa sig för allt =)Ne jag får se vad jag ska hitta på här, sitter och klurar lite på hur man ska gå till väga, funderade på 5:2 metoden men så känner jag att svälta sig?Och jag som har IBS ska ju verkligen inte sluta äta :P


Jag hoppar gärna på den här tråden,vill jätte gärna vara med o peppa o även bli peppad
Jag har varit en som inte kunde ha en diet, utan märkte jag inget på ett par veckor hoppa jag till något annat (Hopplös)
Vikten gick upp o ner men sedan provade jag 17-dagarsdieten Och tänk så bra det gått än så länge
Är på min idealvikt, men det är nu det svåra börjar Att behålla vikten

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons