Forum Övervikt och följdsjukdomar


Är jag överviktig?? (14 år)

Jag är en tjej på 14 år som är 160cm lång och väger 53 Kg. Är detta för mycket? Alla mina andra vänner är typ vid 49~ );

Men kan ni snälla sägà om detta är dåligt, någon? Min midja är 62 cm (är det också för mycket??) jag tränar sex dagar i veckan (går boxning 3 gånger och gym 3)

Nej det är inte mycket i vikt eller midjemått :) Det låter alldeles lagom.
Skillnaden mellan 49 och 52 är dessutom inte särskilt mycket. Dessutom väger muskler, så om du tränar mycket så väger muskler mer än fett. Du är kanske t.ex. mer vältränad än dina kompisar. Även om det kan vara svårt, försök att inte mäta dig mot dina kompisar. Du kan ha en speciell uppbyggnad i din kropp som inte dina kompisar har. Det bästa sättet att hålla koll på sin kropp är via måttband, då man kan gå upp och ner i vikt ganska fort. Visserligen kan man t.ex. lägga på sig vätska runt midjan och bli större och mindre från dag till dag. Men av vad jag förstått är det bättre att mäta sig än att väga sig. och som sagt, 62 cm i midjan är helt ok :) 
Träning 6 ggr per vecka låter faktiskt lite mycket. 2-3 ggr per vecka brukar vara lagom, så du får en dags vila mellan träningsdagarna. Vill du ändå träna 6 dagar per vecka, ta det lugnt, värm upp ordentligt och varva ner bra. Stressa/pressa dig inte. 
Lycka till med allt :) 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons