Forum Övervikt och följdsjukdomar


Anyone out there?

Jag hatar min kropp så vansinnigt mycket. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det känns som om jag vill krypa ur mitt eget skinn, som om den riktiga jag hålls instängd i denna förhatliga feta kropp. ingen verkar förstå hur det känns. Jag söker hjälp överallt, men alla bara fnyser åt min desperation. Jag är inte tillräckligt tjock för att tas på allvar. Har försökt med allt nu, men inget verkar funka. Är det nån där ute som känner igen sig eller kan föratå. Nån som vet nånstans jag kan få hjälp. känner mig som den ensammaste människan i världen med mina "dumma" känslor!

Det är inte alltid vikten som gör att man inte tycker om sig själv. Oftast är det faktiskt något annat, enligt mina erfarenheter. Men vikten kan man ju fokusera på för den syns... Du har inte skrivit något presentation så jag vet inte hur lång du är, vad du väger eller om du hellre vill skriva ditt BMI. Du skriver att du försökt allt. Min fråga blir då vad "allt" är, hur länge du försökt och varför du gav upp. Jag har många fler frågor, men vi kan ju börja så här :)


Tack för att du bryr dig! Det är helt sant att det finns annat än vikten som definierar den man är, men hur jag än försöker fokusera så ligger min kropp som en stor skugga över allt, och mitt motstånd håller på att brytas ner. Jag är 168 cm lång, och jag har vägt 58 kg och var jätte-nöjd med min kropp då. Jag vill inte bli mager eller så. De metoder jag testat är: Nutrilett och Camebridgekuren= Jag mådde så fysiskt och psykiskt dåligt att min man till slut fick stanna hemma från jobbet. GI- Svårt att få det att funka eftersom jag inte kan äta grönsaker. Jag kräks när jag känner smaken. Det är något medfött, tyvärr. Äta mindre, träna mer= Händer ingenting, går ibland upp av det. Musklerna antar jag Diet som ligger på1100 kcal per dag= Höll det i en hel månad gick ner ett halvt kilo. Acomplia= Gick ner ett halvt kilo på en månad, men fick fruktansvärda hallucinationer som biverkning. Träna jättemycket= Får så ont i kroppen (inte träningsvärk) att jag inte får fortsätta för min sjukgymnast. Som du förstår så känns allt rätt hopplöst. Några idéer? Återigen, TACK för att du bryr dig!


Mitt tips är att du skriver in vad du äter här i matlådan och håll dig till den i de antal veckor som programmet är, 12 veckor har jag för mig.


Du är inte alls dum, du är en fantastisk människa som inser att du har problem och är stark nog att söka hjälp..... läs på www.kostdoktorn.se Där får du tips om hur du får igång fettförbränningen på ett annorlunda sätt!!! Lycka till!


Du anar inte hur mycket jag känner igen mig! Jag har känt precis samma sak så därför har jag bestämt nu för att sätta P för mitt lidande. Tänk över din situation, vad vill du uppnå? Om du vill gå ner i vikt, försök att gå in för det helhjärtat och gör det lite till en "rolig" grej. Det gjorde jag. Jag gjorde Excel-kalkyler och grejjer och det funkade sketabra!


Förstår precis hur du känner dej och du verkar ju ha prövat en hel del. För mej var problemet att jag inte klarade av alla metoder- jag skulle säkert gått ner men jag fuskade från dag ett så det hände inget på vågen. Det bästa vara att jag var medveten om att jag fuskade så jag visste precis varför inget funkade(säger absolut inte att det är så för dej, att du lurar dej själv, men prova att dokumentera allt du äter och tränar-de flesta har en helt annan uppfattning än verkligheten) Jag tog iaf itu med mina andra problem först och började i terapi (som inte heller verkade funka, men nått hände ). Efter det slutade jag att pröva metoder och började träna två ggr i veckan. Tänkte på vad jag åt men missunnade mej inget. Nu har jag gått ner 12 kg och trots att jag vill gå ner ca fem till så är jag jättenöjd med mej själv. Är fortafarande inte snyggsnygg, det kommer jag aldrig att bli, men jag gillar mej själv och jag gillar att titta på kort på mej nu. Hopppas att du mår bättre snart och att du tar hand om dej. Kram


är du säker på att du inte har nåt problem med sköldspottskörteln? kram


du har fått många svar så du är inte längre ensam och lita på att alla håller på dig. Det är väldigt viktigt att vara vän med sin kropp så kolla upp vilka kostmodeller som finns och fundera över vilken som passar just dig. Själv tror jag inte på att räkna kalorier och leva fettsnålt eftersom jag gått ner massor i vikt av att strunta i kalorier och utesluta kolhydrater och äta fett till proteinet. Ska man bli smal ska man nämligen äta fett. Kolla på nätet om du blir nyfiken. Metoden heter LCHF och är en revolution. Håller tummen för att det ljusnar för dig.


Gud, vad fina ni alla är som försöker stötta mig! Ni anar inte hur mycket det värmer att människor som man inte ens känner, inte ens träffat, bryr sig så mycket att de skriver ner tröstande och uppmuntrande ord. Jag ska kämpa på. Jag måste ju. Vad är alternativet+ Att fortsätta gå upp och hata min egen kropp. Nej, det går ju inte. Tusen tack, alla underbara människor!


Jag hoppas att vi får följa din kamp här på ND för som du sett är det många som vill stötta! Vi längtar redan till den dagen vi får gratulera dig för att du skriver om dina fina resultat. Kram


Oj, kändes om om det där var mina ord. Jag känner precis igen mig. Jag gillar inte min kropp, försöker gå ner i vikt. Men min omgivning förstår inte, som du skrev, jag anses inte vara tillräckligt fet. :p


Du är verkligen inte ensam där på andra sidan skärmen! Det finns så många som är i den här situationen så du anar inte. Det är ju bara att kolla på den här sidan :) Och jag håller med flera som har svarat, det kändes som om det var mina ord du skrev! Jag får inget stöd ifrån omgivning, de säger att de tycker om mig för den jag är. Jag vill bara få hjälp att komma igång, att få några som stöttar och pushar när det känns trögt! Alla mina vänner är normalviktiga och inga som direkt tränar och tycker om kost och hälsa. Jag tror att den här communityn kan vara väldigt bra för oss som vill få kontakt med andra människor med samma problem! Kommer gärna i kontakt med alla som vill förändra sin livsstil, jag tror att vi kan uppnå massa nyttigt tillsammans! Fortsätt kämpa, det kommer att ordna sig! :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons