Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Omega-3 minskade inte depression

Annons

I tidigare studier som gjorts på patienter med depression har forskare sett att tillägg av omega-3-fettsyror verkat öka effektiviteten av behandling med antidepressiva läkemedel. Men nu visar en ny studie där forskare från Washington University School of Medicine, St Louis, USA, har studerat 122 patienter med depression och kranskärlssjukdom att så inte är fallet.

Samtliga patienter behandlades med sertralin, ämne i Zoloft, mot depressionen. Deltagarna lottades dessutom till att antingen få kapslar med omega-3 eller placebo under tio veckors tid. Därefter undersöktes patienterna med hjälp av olika skalor för att mäta graden av depression. Studien visar inga skillnader i hur förbättrade patienterna i de två grupperna hade blivit. Forskarna menar att man behöver undersöka om det behövs högre doser av omega-3 eller om längre behandling kan påverka depressionen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.