Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Hämmande av hormon minskar aptiten

Annons

I dag beräknas mer än tio procent av världens befolkning som överviktiga. Nu har en grupp forskare gjort en upptäckt som kan leda till bättre mediciner mot bland annat fetma, rapporterar Vetenskapsradion. Enligt forskarna bakom upptäckten kan hormonet ghrelin spela en viktig roll.&nbsp

Detta hormon tycks stimulera viktuppgång och aptiten hos vissa däggdjur. Det forskarna nu har gjort är att de har tagit fram en substans som kan minska bindningen av ghrelin.
Vid försök på möss, samt mänskliga celler, kunde man se att ett hämmande av detta hormon inte minskade aptiten men viktuppgången var förvånande nog inte lika stor som tidigare. En slutsats som forskarna drar är att ghrelin kan påverka ämnesomsättningen men dock inte hjärnans hungercentrum, uppger Vetenskapsradion.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons