Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

SBU ska utreda våra kostvanor


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-02-21

Annons

Statens beredning för medicinsk utvärdering, SBU, ska göra en genomgripande utvärdering av de vetenskapliga rönen om mat och fetma.

– Vi ska bringa reda i begreppen och försöka få en helhetsbild av det vetenskapliga underlaget bakom olika koster. Vårt perspektiv är viktreduktion och koster för att behålla den lägre vikten, säger Christian Berne, professor på Uppsala universitet och överläkare vid Akademiska sjukhuset till Uppsala Nya Tidning.

Christian Berne är en av de experter som tackat ja till att medverka i SBU:s utvärdering. Han understryker vikten av evidensbaserade rekommendationer för den som vill gå ner i vikt. Dessutom är han själv väldigt nyfiken på vilket vetenskapligt stöd LCHF-kosten kommer att få.

– Det blir viktigt, inte minst mot bakgrund av den aktuella debatten, att se vad studierna säger om effekter och risker på lång sikt med den typen av kost, säger han till Uppsala Nya Tidning.

SBU:s&nbsp utvärdering beräknas bli klar till våren 2013

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.