Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ny studie om socker och dess påverkan

Annons

Socker är farligt i för hög grad, men allt hänger på vilket typ av socker. I en ny amerikans studie har socker i form av glukos och fruktos studerats.
– Det studien visar är ju att den här höga mängden glukos som deltagarna fått sätter inte igång nybildningen av fett i levern, medan fruktos gör det. Och det visar ju återigen och det har visats tidigare också att kolhydrat i form av glukos inte kan ombildas till fett i kroppen, säger Ingrid Larsson, klinisk näringsfysiolog vid Sahlgrenska sjukhusets överviktsenhet, Obesitas.

Ingrid Larsson berättar även till Vetenskapsradion att svenskar bör sänka sitt sockerintag men vi behöver för den delen inte sänka vårt kolhydratintag.
– Komplexa kolhydrater som i form av grovt bröd, frukt, grönsaker det ska vi öka, säger Ingrid Larsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.