Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Livsmedelsverket ger svar om LCHF

Annons

Fett och LCHF-diet (Low Carb High Fat) har debatteras mycket i media på senaste tid. och Nu reder Livsmedelsverket ut de missförstånd de anser har uppstått kring vetenskapen om fett och hälsa.

- Bland annat kan man få intryck att vetenskapen skulle ha svängt när det gäller fett, men det stämmer inte. Därför har vi nu tagit fram svar på några vanliga frågor om LCHF, säger Anette Jansson, chef på Livsmedelsverkets rådgivningsenhet i ett pressutskick från Livsmedelsverket.

Vad anser du om LCHF? Diskutera direkt under artikeln.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-01-9 18:49 (8 år sen)

    Nu några år senare är det nog få som inte inser att vetenskapen har svängt. Socker (olika typer och namn) är problemet, inte mättat fett. Noterade f ö att smörkonsumtionen är på väg upp i USA ett gott tecken på att något verkligen börjat röra på sig


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.