Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Köttvaror kan vara felmärkta

Annons

Flera företag fuskar med datummärkningen av köttprodukter. Det är inte helt säkert att det datum som står på förpackningen stämmer, utan köttet kan ha legat färdigpackat på ett lager i upp till tio dagar. Det visar en granskning som Livsmedelsverket genomfört. Produkterna handlar framför allt om storsäljare som falukorv, blodpudding och smörgåspålägg. Livsmedelsverket hittade bland annat stora brister vid en inspektion på Schenker Coldspeds kyl- och fryslager i Örebro, där de hittade en stor mängd färdigpackad korv som legat i kylen en vecka i väntan på transport. Men då de levererades ut till de lokala handlarna märktes de som nypackade, det vill säga samma dag som de skickades ut till butikerna.
– Det är allvarligt. Då vet man ju inte hur gamla de här varorna är, och hållbarhetstiden finns det ingen kontroll av, säger Klas Johnsson, som är veterinärinspektör på Livsmedelsverket, till Ekot.

Schenker Coldspeds ska nu ha rättat till sina brister och beklagar felaktigheterna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.