Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

GI-kost bättre än fibrer för diabetiker


Publicerad den: 2008-12-17

Annons

En kost med lågt glykemiskt index, GI, med mycket nötter, bönor och linser är bättre än en allmänt fiberrik diet för diabetiker visar en ny studie från Kanada. – Vår studie visar att personer med typ-2-diabetes som äter en kost med lågt GI får bättre blodsocker och förebygger hjärtkärl-sjukdomar effektivare än de som bara äter mycket fiber, säger David Jenkins, professor i näringslära vid universitetet i Toronto. De svenska kostrekommendationerna skiljer inte på snabba och långsamma kolhydrater eller på fetternas kvalitet. Just nu håller rekommendationerna för diabetes på att ses över och nya riktlinjer ska presenteras våren 2010.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.