Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Dietgodis är inte hälsosamt


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-02-18

Annons

Kostexperter som läkare och hälsoplanerare rasar mot godistrenden inom viktminskningsbranschen. De menar att måltidsersättningarna marknadsförs som hälsosamma när det i själva verket är socker som är huvudingrediensen, skriver SVT Tvärsnytt.

– Det är väldigt cyniskt att utnyttja desperata, överviktiga och få dem att tro att de ska gå ned i vikt genom att ersätta sina måltider med chokladkakor, säger Andreas Eenfeldt, läkare i Karlstad, till Sveriges Televisions Tvärsnytt.&nbsp&nbsp

Annons
Annons

Hälsoplaneraren Sussan Öster från Landstinget i Värmland menar att barerna innehåller 25 procent socker och hon tror inte att kunderna är medvetna om att de innehåller så mycket socker.

För SVT Tvärsnytt berättar Nutriletts marknadschef att barerna är väldigt populära och står för en tredjedel av Nitruletts totala försäljning. De sålde barer för 58 miljoner kronor förra året.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.