Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Lågenergikost

En kost med lågt energiinnehåll ger en betydande viktnedgång, framförallt på kort sikt. Dock ökar många i vikt igen då kostbehandlingen avslutats.

Uppdaterad den: 2016-01-15

Annons

Att använda sig av lågkaloriprodukter för viktminskning kan vara ett lätt sätt att minska energiinnehållet i kosten, dessa produkter ger ett snabbt och märkbart resultat och kan därför motivera till fortsatt arbete med viktminskning. Viktnedgången är ofta markant och större än med annan energisnål kost. Moderna lågenergiprodukter (Very Low Calorie Diet=VLCD och Low Calorie Diet=LCD) innehåller mineraler och vitaminer i lagom mängd men ytterst lite energi, 450-800 kcal (VLCD) respektive 800-1200 kcal (LCD) per dag.

Livsmedelsverket rekommenderar att man inte äter VLCD som enda kost längre än högst två veckor utan kontakt med sjukvården.
Efter att en lågenergikost avslutats går många upp igen, ibland fler kilon än vad man vägde innan kuren. Det är därför mycket viktigt att vid lågenergikostens börja med nya, bra mat- och motionsvanor och inte återgå till de vanor som orsakade övervikten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.