Intresseområden sparade.

Hjälp oss att sprida budskapet

Mer än 50 000 svenskar har ulcerös kolit eller Crohns sjukdom, tarmsjukdomar som går under samlingsnamnet IBD (inflammatory bowel disease). Sjukdomarna är kroniska och den som är drabbad får symtom som lös avföring och magont. Många går också ned i vikt. Personer med IBD har oftast perioder när de har mindre besvär, men vissa har i princip ständigt svåra symtom. Nu kan du vara med och öka kunskapen om dessa sjukdomar – hjälp oss gärna att sprida budskapet i ditt nätverk.

Facebook: Gilla oss på Facebook och håll dig uppdaterad direkt i ditt nyhetsflöde!

Twitter: Twittra om kampanjen genom att dela följande länk: http://www.netdoktor.se/ibd-koll och använd hashtaggarna #ibd-koll och #netdoktorkampanj

Instagram: Följ oss på Instagram! Lägg gärna upp bilder med hashtaggen #ibd-koll eller #netdoktorkampanj

Blogg: Sprid budskapet om IBD i din blogg! Behöver du hjälp att beskriva vad kampanjen handlar om? Kopiera texten nedan och klistra in på din blogg:

Jag läste just på IBD-koll.se att mer än 50 000 svenskar lider av IBD, kronisk inflammatorisk tarmsjukdom. Sjukdomen är särskilt vanlig just i Skandinavien och varje dag insjuknar fler. IBD är en förkortning av ”inflammatory bowel disease” och termen innefattar sjukdomar som ulcerös kolit och Crohns syndrom.

Känner du till de vanligaste symtomen på IBD? Har du koll på vad som kan utlösa sjukdomen? Vet du hur läkarna ställer diagnosen eller vilka behandlingar som finns? Det vet jag – för jag har genomgått Netdoktors upplysningskampanj på www.netdoktor.se/ibd-koll. Vill du också lära dig mer om IBD? Besök IBD-koll du också.