Hjälp oss att sprida budskapet om blodcancer-koll

Blodcancersjukdomen myelom en av många blodcancersjukdomar. Idag lever drygt 3 000 svenskar med myelom, en malign (elakartad) cancerform i benmärgen och varje år diagnostiseras cirka 600 nya fall. Myelom är något vanligare bland män än kvinnor, och de flesta som får diagnosen är över 60 år. Sjukdomen är i dag inte möjlig att bota, men numera kan man leva med myelom i många år med relativt god livskvalitet tack vare olika typer av behandling, som även har resulterat i att överlevnaden har ökat.

Orsaken till myelom är fortfarande okänd men för de allra flesta är skelletsmärtor ett av de vanligaste symtomen.

Hjälp oss att sprida kunskap om myelom! 

Facebook: Gilla Netdoktor på Facebook och dela kampanjens omslagsbild – du hittar den här!

Twitter: Twittra om kampanjen genom att dela följande länk: http://www.netdoktor.se/blodcancer-koll och använd hashtag #hardublodcancerkoll och #netdoktorkampanj

Instagram: Följ oss på Instagram! Lägg gärna upp bilder med hashtag #hardublodcancerkoll eller #netdoktorkampanj

Blogg: Sprid budskapet om blodcancersjukdomen myelom i din blogg! Behöver du hjälp att beskriva vad kampanjen handlar om? Kopiera texten nedan och klistra in på din blogg:

Visste du att det finns flera olika blodcancersjukdomar? En av dem är myelom och idag lever drygt 3 000 svenskar med sjukdomen. Myelom är en malign, det vill säga elaktartad, cancerform i benmärgen och varje år diagnostiseras cirka 600 nya fall. 

Orsaken till myelom är fortfarande okänd men för de allra flesta är skelletsmärtor ett av de vanligaste symtomen. Idag har jag valt att öka min kunskap om blodcancersjukdomen myelom för att lära mig mer om symtom och vilken behandling som finns. Det gjorde jag genom upplysningskampanjen Blodcancer-koll.se.

Vill du också öka din kunskap om blodcancer och sjukdomen myelom? Gör det genom att besöka http://www.netdoktor.se/blodcancer-koll

Sprid gärna budskapet vidare efter att du genomgått kunskapstestet så att även andra i din närhet blir uppmärksamma på sjukdomen och dess symtom!