Forum Sömnlöshet


Sömnlöshet

Jag har nyligen fått remiss till Aleris Stockholm och deras avdelning för sömnutredning och väntar på en tid. Har någon av er varit där och kan berätta om hur det går till? Jag har använt Stilnoct och Imovane för sömnproblem i många år och nu hjälper inte tabletterna längre. Jag har själv försökt många gånger att trappa ner men jag har aldrig lyckats. Jag somnar inte förrän vid 5-6 tiden på morgonen och sover sedan till lunchtid. Så vill man ju inte ha det. Som tur är kan man säga så är jag pensionär. Jag ha läst många böcker om sömnproblem och testat många knep men utan framgång. Jag har helt mörkt i rummet och svalt. Jag tittar inte på tv eller använder dator timmarna innan läggdags. Jag lyssnar  på avslappningsband och gör avslappningsrörelser. Jag lyssnar på speciella insomningsband. Men ingenting hjälper. Jag motionerar på dagtid med långpromenader, stavgång och cykling. Hur ska man göra för att kunna få sova? 

Kanske du producerar inte tillräckligt med melatonin


Det finns massor av anledningar till varför man inte sover. Hormonella obalanser, binjureutmattning, serotoninbrist, sköldkörtelproblematik, etc. etc. 
Stilnoct och Imovane hjälper dig troligtvis inte.
Har du kollat upp sköldkörtel, hormonella nivåer och binjurar hos en specialist? Och då pratar jag inte om svensk sjukvård utan antingen i Norge, Usa eller England där man kommit längre, eller via en kunnig naturterapeut i Sverige. De är dock svåra att hitta. Jag rekommenderar Mia Lundin, hon hjälper mig: http://mialundin.se/. Dock är hon bosatt i USA men gör konsultationer på svenska via skype. Du kan också få hjälp via kinesisk medicin enligt den gamla läran, dvs. klassisk kinesisk medicin. Det finns en bra sådan läkare i Malmö. 
Sömnutredningen du väntar på kommer med stor sannolikhet inte hjälpa dig. Mig ville de bara trycka i massa andra preparat. Gå inte med på det, det hjälper inte utan stressar bara kroppen. 


Men jag undrar om någon har varit på Sömnutredning på Aleris? Vilka undersökningar och tester gjordes? 


Melatolin - http://nplink.net/MTNPgvDV
enligt mig det bästa du kan ta för att få sova gott.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons