Forum Sömnlöshet


Kan inte sova utan sömnmedel

Jag har under många år fått utskrivet medel för att kunna sova. Det har fungerat bra tills för ett par år sedan. Då fick jag utskrivet ett medel till. Jag tar 1 tablett Stilnoct + 1/2-1 tablett Imovane men jag har ofta svårt att sova ändå. Jag är kvinna och 71 år. Nu har jag nästan vänt helt på dygnet. Jag somnar på morgonen och sover till lunchtid. Tidigare släpade jag mig upp men då var jag så trött att jag inte kunde göra något alls på dagarna. Ett sådant liv vill jag inte ha. Därför har jag börjat med att sova tills jag är utsövd och det är cirka 7 timmars sömn.Då kan jag börja dagen med en lätt gymnastik och sedan en stadig frukost och sedan en långpromenad eller lång cykeltur. Jag är ungdomlig och har mycket bra blodtryck och andra värden. Mitt stora problem är hur ska jag kunna sova utan sömnmedel och inte ens med sömnmedel får jag ordentlig sömn. Jag vet att sömnmedel är beroendeframkallande. Jag har läst mängder med böcker både svenska och engelska och testat råden i böckerna men ingenting lyckas. Jag har fantastiska avslappnande band ämnade för att kunna få en att somna och även ett band som är hypnos och som gör mig avslappnad men tyvärr jag somnar inte. Jag har skickat efter starka Melatonin tabletter från England men jag märkte ingen skillnad. Jag tycker att det är väldigt jobbigt att en gång i månaden kontakta husläkarmottagningen för att förlänga receptet på Stilnoct och Imovane eftersom dom sitter och räknar ut exakt hur många dagar som gått. Ringer jag två till tre dagar för tidigt blir jag utskälld för att jag tagit för stor dos. Dom får mig att känna mig som en knarkare. Jag som aldrig missbrukat något. Jag röker inte och jag dricker aldrig alkohol. Jag är så trött på det här. Finns det någon som har ett riktigt bra tips? Tror ni att dom på Vidarkliniken i Järna kan hjälpa mig så att jag kommer in i rätt dygnsrytm och blir av med sömnmedel? 

Jag har aldrig haft problem med sömnen, men på grund av ny säng, nytt rum och sjukhusmiljön gjorde att jag inte kunde sova når jag låg på thorax. Efter några dygn helt utmattad bad om ett piller för att somna gav man mig Imovan 10, sedan sov jag som en stock. Efter tre veckor på avdelningen med Imovan varje dag, åkte jag hem utan piller. Jag begrep inte varför jag inte kunde sova i min egen säng tills någon berättade att jag fått abstinensbesvär av Imovan, därför genomled jag flera dygn utan Imovan tills kroppen var ren från dessa gifter. Sedan dess sover jag som en stock.
Så ditt problem har säkerligen med abstinens att göra. Har du dessutom gått på Imovan en längre tid så blir resan jobbig tills kroppen glömt bort Imovanet.
Välkommen till abstinensklubben.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons