Så lindrar du stressen – och somnar lättare!
Information | Sömnlöshet

Så lindrar du stressen – och somnar lättare!

Vi stressar, folk runt omkring oss stressar. Man kan säga att en stor del av befolkningen har blivit experter på att stressa, så mycket att stressen ofta påverkar förmågan att prestera optimalt på dagen och somna på kvällen. Det är viktigt att ta signalerna på oro och stress på allvar.


Innehållet är framtaget av: Unimedic Pharma

Sömnproblem och trötthet

Sömnproblem kan de flesta känna av, till exempel efter en stressad dag på jobbet eller i skolan. Tankarna börjar ofta snurra precis innan vi ska sova. Om du är stressad så kan sömnen, när du väl somnar, vara både orolig och ytlig, med många livliga drömmar. Drömmarna handlar ofta om det som gör att du känner dig stressad. Sömnen är enskilt den viktigaste faktorn för kroppens återhämtning. God sömn och vila är ett måste för att stressen inte ska ta över, och sömnbrist kan i förlängningen leda till utbrändhet och utmattning.

Stress skapar spänningar

Ett vanligt symtom på stress och oro är spänningar i nacke och rygg. Det är också vanligt att stressade personer upplever yrsel och har problem med balansen.

Oro och otålighet

Man kan även ha svårt att lyssna på andra och avbryter ofta andra människor för att skynda på samtalet. Allt ska gå fort, och känslan av att inte hinna med skapar ångest. Allmän oro och en känsla av att något hemskt ska hända är något som många stressade eller redan utbrända människor brukar känna igen sig i.

Pascoflair kan hjälpa dig vid mild oro och insomningsbesvär, läs mer här.

Minnesproblem

Att minnet sviker är också en varningssignal på att du kan behöva göra något åt din situation. Man glömmer småsaker, dagar blandas lätt samman.

Dåligt humör

De flesta som är stressade känner sig lättirriterade, nedstämda och har svårt att se ljusglimtar i livet. Allt känns som ett måste, och man kan ha lätt till gråt, även vid små motgångar.

Känner du igen dig - eller kanske en anhörig?

Det är viktigt att bryta den onda cirkeln, vilket kan vara lättare sagt än gjort. Det finns dock hjälpmedel som låter dig komma till ro i sängen och därmed ha chans att få den så viktiga nattsömnen. Pascoflair är ett växtbaserat läkemedel som innehåller extrakt från passionsblomman Passiflora incarnata. Vid mild oro och insomningsbesvär kan Pascoflair hjälpa dig att skingra dina tankar när du vrider dig i sängen.

Varför Pascoflair?

Pascoflair 425 mg är ett traditionellt växtbaserat läkemedel på extrakt från Passionsblomman och används som lindring av stress och oro samt tillfälliga insomningsbesvär. Snabb effekt – verkar efter 30 min. 

unimedic Pascoflair 30 tabletter

  • ”I särklass mest prisvärd” 
  • Kliniskt bevisad effekt med 425 mg/tablett 
  • Ej beroendeframkallande 
  • Ej avtrubbande 
  • Snabb effekt – verkar efter 30 min 
  • Registrerat naturläkemedel 
  • Laktos-, gluten- och gelatinfritt

 

 Läs mer om Pascoflair® här och hitta ditt närmaste apotek.


Pascoflair® (Passiflora incarnata) är ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel använt vid lindrig oro och tillfälliga insomningsbesvär. Vid lindrig oro: 2 – 3 tabletter dagligen, jämnt fördelade över dagen. Vid sömnsvårigheter: 1-2 tabletter en halvtimme före sänggående. Maximala dosen per dygn är 3 tabletter. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Rekommenderas inte till barn under 12 år, respektive gravida och ammande. Kontakta läkare om symtomen kvarstår eller förvärras efter 2 veckors behandling. Läs bipacksedeln noga innan användning.

 


Annons
Annons
Annons
Annons