Forum Sömn


Hittar inte riktigt rätt plats att fråga i forum så jag tar det i sömn då det händer under sömn.
I natt när jag låg och sover. Plötsligt kände jag att det var som att jag var på väg att kräks och vaknade av det och steg upp direkt för att skynda mig till toalett, då försvann kräks känsla men övergång snabb till andnöd. Min sambo hörde och sa att det lät som att jag inte kunde få luft. Det gick över snabb men det har inte hänt mig tidigare och börjar funderar varför det blev så..
Försöker googla lite på detta men känner att blir bara flera frågor än svar.
Igår på kväll var jag ute med sällskap och åt en pizza, var nykter. Sen blev det lite fika efteråt med tårta och kaka. Åt pizza runt 19 tiden och somna efter tolv, så det har iallafall gått mer än 5 timmar så jag är tvivlar på att det kan vara något mat som påverkat.
Så jag tänker att det kanske egentligen är något annan, eventuellt ångest? Men jag har inte precis upplevt detta känsla men har det jobbigt den här året då min pappa blev sjuk och gick bort till sista. Kanske det är något som min kropp bearbetar.
Kanske jag har sömnapné? Sambo har inte sagt något om jag brukar ha andningsuppehåll i sömn. Samtidigt har jag gått upp lite i år och har inte varit seriös med träning.
Vet att kanske borde besöker vårdcentralen men jag är sånt som vill helst slipper gör besök om det inte är måste...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons