Forum Sömn


Forumtråd: aldrig utvilad

Hej.
Sedan mer än 10 år tillbaka har jag aldrig vaknad utvilad. jag har alltid gått upp för att jag måste eller för jag känt att jag måste för att nästa dygn kunna somna för att sköta jobb osv. Sätter flera flera alarm varje dag med 1-3 mins mellanrum, annars vaknar jag ej. de fåtal gånger jag inte satt alarm och ingen har väckt mig har jag sovit 24-28 timmar. Det låter nog helt orimligt och det tycker jag också.
Detta är något jag så klart sökt vård för flera flera gånger. Det är nu vid den punkten då jag storgråter så fort jag verkligen tänker på min situation o mina problem då det känns så hopplöst och vet inte hur jag ska orka leva om livet alltid ska vara såhär. på riktigt. Hur blir det när jag får barn tex?
Jag vaknar och är dödstrött,jag gråter ibland av att behöva gå upp och av trötthet.
Jag är väldigt trött nästan hela dagarna, piggnar till några timmar innan läggdags.
På natten vaknar jag inte av något, kan sova i väldigt ljust rum tex, vaknar inte av alarm eller dörrklockan. Försovit mig mycket som ni förstår. Jag går aldrig upp och går på toaletten, kan somna kissnödig och ändå sova 20 timmar, när jag då vaknar är blåsan så klart sprängfylld och gör ofta ont, på ett hanterbart sätt ( kan ändå ligga kvar i sängen i 45 min)

Jag har tagit alla möjliga blodprover, järn, vitaminer, blodbrist, sköldkörteln osv osv. allt har sett bra ut.
jag har varit på sömnlabb och sovit med en ekg-mätare, allt har sett bra ut.
snarkar inte, har inte sömnapne.
verkar vara frisk fysiskt men lider av ångest och depression. Går/gått hos psykolog i perioder sen flera år tillbaka och det dom sagt om sömnen är att det är ångesten som gör mig trött och när den minskar, minskar även mitt sömnbehov/min trötthet.
Men trotts flera års KBT osv och olika mediciner har sömnen inte förbättrats alls.

känner mig extremt hopplös och vill bara ha svar och hjälp. vad ska jag göra?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons