Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Nya rön kan hjälpa de med kronisk värk

Annons

Efter att ha studerat starka chilifrukter hoppas nu forskare kunna utveckla en medicin som hindrar kroppen att känna smärta. Det är en grupp forskare, verksamma vid University of Texas som har upptäckt att ett ämne som liknar capsaicin, som är det ämne som gör chilifrukter starka, utsöndras i kroppen vid smärta. Om det skulle gå att blockera detta ämne skulle man kunna stoppa kronisk värk som bland annat associeras med cancer, inflammationer, artros och fibromyalgi, menar forskarna.

Tester har genomförts på möss och där har forskare kunnat se att om man blockerar genen för receptorerna finns det inte längre någon mottaglighet för capsaicin, skriver brittiska BBC. Forskarnas förhoppning är att man ska kunna skapa en medicin som gör samma sak.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.