Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Cannabis kan legaliseras för medicinskt bruk

Det kan bli lagligt att behandla smärta med cannabis i Danmark. Förslaget kommer från partiet Alternativet och stöds av en knapp majoritet i danska Folketinget.

Publicerad den: 2015-12-14

Annons

Förslaget innebär att läkare ges möjlighet att ordinera medicinsk cannabis under en försöksperiod som sträcker sig tre år framåt.

Mette Bryde Lind är direktör för den danska giktföreningen och hon hoppas att kroniskt sjuka människor får möjligheten att behandla sin smärta med cannabis.

Men den danska Läkarföreningen har dock gått ut och varnat för att legalisera cannabis för medicinskt bruk. Anledningen är att ingen ordentlig studie har genomförts där eventuella biverkningar utretts.

Annons
Annons

– Patienterna ska få veta att de ingår i ett försök och att det finns risker med det. Så länge vi inte har fått kunskap genom kliniska prövningar, är det svårt att likställa med andra mediciner, säger Lotte Rod från Radikale Venstre som stöttar förslaget rapporterar TT.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-12-14 18:50 (8 år sen)

    Det är på tiden att plocka bort skygglapparna,låt de patienter med svåra smärtor få detta preparat, om de får ett värdigt liv. Läs om killen som fick ett bra liv, men där storebrorsfasoner satte stopp. De som fattar besluten är tyvärr inte sjuka själva i Socialstyrelsen. Varför får inte de som själva är patienter sitta med i beslutande organ?

    http://www.metro.se/metro-debatt/andreas-36-jag-tog-cannabis-mot-min-smarta-nu-ska-jag-atalas/EVHoer%21ZHY7ENV6muw/

  • Avatar Tidigare användare 2015-12-14 13:01 (8 år sen)

    Äntligen! Varför inte släppa det helt fritt?


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.