Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Huvudvärksmedicinen ger huvudvärk

Annons

Svenskar som lider av spänningshuvudvärk eller migrän riskerar att få huvudvärk av sina huvudvärksmediciner. Det enligt en ny studie som visar att två procent får huvudvärk av sin medicin. Värken orsakas av överanvändning. Forskaren Pernilla Jonsson vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet har, med hjälp av ett undersökningsföretag, intervjuat 44 300 svenskar för att se hur vanlig det är med läkemedelsöveranvändningshuvudvärk, LÖH. Nästan hälften av de drabbade hade bara medicinerat sin huvudvärk med receptfria läkemedel. Studien visar också att LÖH är tre gånger vanligare bland kvinnor än bland män.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-08-26 03:09 (11 år sen)

    Jag har migrän några gånger i månaden, för att slippa tredagarsanfall m kräkningar etc flera ggr/mån brukar jag medicinera bort dem. Med receptbelagd migränmedicin, Naramig, som är den migränmedicin som sitter i längst av de vanl migränmedicinerna. Jag tar just den för att hålla nere antalet huvudvärksmedicindagar/månad. Dessutom tar jag förebyggande medicin. De gånger jag drabbas at influensa m feber/ någon skada, t.ex. i sommar en fotskada, blir jag ordinerad värkmedicin och hamnar över de max 9 dagar/mån med huvudvärks-/värkmedicin jag måste hålla mig under. Vilket leder till att jag får en vecka eller två med daglig huvudvärk som jag inte kan behandla bara vänta till jag är avgiftad. Detta är riktigt kämpigt för att slippa hamna i det tar jag alla vaccinationer som känns rimliga: influensavaccin, bältrosvaccin etc. Jag blir upprörd när du Jerker skriver att medicinutlöst huvudvärk beror på överanvändning av värkmedicin. Skriv i klartext hur få värkmedicin dagar som anses vara gräns (9/10)! Skriv vad allert husläkare och sjukvårdsupplysning bör föreslå vid behov av febernedsättande/inflammationshämmande medicin. Tycker du man skall ge oss morfin/ordinera medicinförbud eller vad bör vi göra. Jag kämpar ständigt med att ligga under 9 medicindagar. Kalla mig inte överanvändare!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.