Det här googlar svenskar mest

Medel mot smärta är vad vi svenskar googlar mest. Enligt undersökningen som Läkemedelsverket beställt har svensken ständig värk, är deprimerad och har svårt att få stånd – åtminstone att döma av de läkemedel som googlas mest.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2014-04-04
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Vi gör cirka 200 000 sökningar på läkemedel på Google varje månad. 46 960 av dessa sökningar rör smärtstillande, antidepressiva och lugnande läkemedel, följt av medel för att förbättra potensen. Därefter kommer antibiotika och sömntabletter.

Nu oroar sig Läkemedelsverkets experter över att det stora trycket innebär att många ställer sin egen diagnos för att sedan beställa läkemedel över nätet, istället för att uppsöka läkare och apotek.

– Många av sökningarna syftar till att man vill köpa läkemedlet online utan recept, säger utredaren Marie Kerttu, till dn.se.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons