Forum Smärta


Värk i fingrar och handleder.

Problemen började för 2,5år sedan. Jag slog på stort och polerade samt vaxade mina två bilar manuellt. Till jobber körde jag under dagarna sporthojen. Under denna period jobbade jag även hårt med programmering 7-18. Vissa tider kunde jag vara så trött i händerna att det värkte och man fick hålla i för att fixa det där lilla sista.. Hade inte haft några problem innan så inte visste man bättre! Sedan dess har jag haft problem med värk i fingerlederna som efter ett tag sprider sig till handleder och ibland även till underarmen, saknar uthålligheten. Läser jag en bok i sängen får jag snabbt lägga mig på sidan för att få extra stöd att hålla boken uppe. Jag kan inte skriva någon längre tid i sträck med en vanlig pnna innan det börjar dra och bränna på ovansidan av handen. Samma sak med tangentbord och musföring. Användning av Iphonen ger ganska omgående uttröttade händer och värk. Armhävningar känns som handleden skall gå av, likt när jag bär min lilla 6månaders bebis, här är problemet, detta vill jag göra och vädjar nu om hjälp! Jag har varit hos 5 olika läkare och på röntgen, ingen kan hjälpa mig så långt och jag får ingen remiss vidare. Ätit kurer med inflammationshämmande, tre olika samt zonkräm, detta hjälper inte heller, möjligen kan det blivit lite bättre men förmodligen bara för man vill känna det.

Hej  jag känner igen mej i ditt problem. fortsatte själv att jobba länge med liknande smärta och saknad uthållighet. Har fått diagnosen begynnande artros i fingerleder och hndleder. jag äter Alvedon + ibumetin. Handledsstöd och platta istället för mus  till datorn är bra hjälpmede. Handträning som jag fått av arbeetsterapeut hjälper också. du skulle behöva komma till reumatolog för utredning och diagnos. Stå på dig för att få komma dit.
Mvh Animal


Ett tips är att alltid äta inflammationsdämpande kost. Modern mat är ofta inflammatorisk. Det som driver inflammation är omega-6 fetter i margariner och matoljor (ofta tillsatt i olika produkter) och mat som höjer blodsocker och insulinnivåer.
Massor av moderna sjukdomar kommer från modern artfelaktig kost. Dessa sjukdomar har ökat lavinartat sedan kost blev en industri och billiga oljor och sockerrik blev det som även skulle vara nyttigt och naturlig mat onyttig.
Det finns flera varianter men bland den enklaste hittar du på www.kostdoktorn.se. Ingenting kostar pengar utan detta är bara spridning av information som kan göra oss människor friskare. Dessutom fungerar det eftersom folk faktiskt blir friskare. Lösningen är bara att äta det som är mat (som också fanns för 30 000 år sen).
 
Då får man ofta en massa nadra hälsovinster på köpet.
 
Mvh
Willej


Detta med att hålla androidmobilen i vänstra handen likt en bok man läser mycket, det verkar vara orsaken till min värk i tummen och att min vänsterhand numera är stel och knakar när jag försöker mjuka upp den med gymnasticerande rörelser.

Inflammation eller reumatisk värk och sjukdom?

Kvinna nu 59 år

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons