Forum Smärta


Vad händer i min nacke?

Ibland utan att jag jgort något speciellt, som mest kan ha varit ute och promenerat så drabbas ja av en spänning i nacken, och den börjar knastra som om det vore grus. Spänningen blir  efter tag en värk som lägger sig i nedre delen av bakhuvudet. Detta eskalerar och lägger sig över hela huvudet och gör så pass ont att jag itne kan ligga eller sitta utan att jag måste stå upp tills smärtan är över. Detta kan ta allt mellan 5 till 10 timmar. 
Jag har upptäckt ett mönster när jag tränar att smärtan i nacken kommer, min träning kan vara cykling eller styrketräning.  Efter som ajg är ganska stor så är detta de lindrigaste sätten för mig att förbränna mer. Men det verkar inte som det funkar då min nacke inte är med på det. 
Jag har slutat träna för att jag inte orkar med smärtan. Värsta av allt är ju att den kommer ändå. 
Senaste veckan har jag haft det varje dag, inte fullt ut, men nog så att jag känner mig utslagen och orkeslös. Min toleransnivå är väldigt låg och jag kan vara väldigt grinig då min hjärna inte orkar. 
Jag har varit till vårdcentralen men man tvivlar ifall dom är utbildade då inget händer. jag har berättat vad so är problemet, dom hittar inget fel och därmed dömt mig som frisk. 
Jag känner mig som en hypokondriker varje gång jag går till en läkare för min nackvärk. Jag vet inte längre vad jag skall göra eller hur jag ens skall bemöta vårdcentralen för att få hjälp med detta.
 

Hej
 
Du har inte varit i en trafikolycka, så att du fått en whiplashrelaterad nackskada?
 
 
 


Hej asexuell.
Låter jättebesvärligt men det finns hjälp. Både med värk och för att träningen ska fungera. Vårdcentralsläkarna är oftast inte så kunniga vad gäller besvär som dina. Man får ha förståelse för det. De ska ju kunna allt om kroppen. Vänd dig istället till de som är specialiserade på rörelse- och stödjeorganen och träning dvs en sjukgymnast/fysioterapeut. I de flesta landsting behövs ingen remiss och kostnaden är vanligtvis 80-100 kr. Frikort gäller förstås.
Lycka till!


Fast en sjukgymnast bör du undvika att gå till. Försök hitta en Feldenkraispedagog istället.


MisoPretty81Fast en sjukgymnast bör du undvika att gå till. Försök hitta en Feldenkraispedagog istället.
Intressant, jag kände inte till den metoden alls. Kollade lite på internet och det finns tydligen sjukgymnaster med den inriktningen också..http://kylbergborgstrom.se/Feldenkrais.html


Nackmassage apparat - https://bit.ly/2twwIO8
Använder den varje dag 2 ggr. Har hjälpt min stela nacke och rygg.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons