Forum Smärta


Vad är det för fel!!!??? Någon som kan hjälpa???

Värker i axlar och höfter och ryggen (värst natt, morgon, kväll)Väldigt stel, svårt att resa mig ur sängen, både på grund av att jag inte kan använda armarna som stöd och hjälp och för att höfterna är hemska. Skakar och darrar väldigt på morgonen i armar, händer och benSvårt att klä på mig och klä av migSvårt att bära något, något lättare under dagen men då inga tunga sakerSvider och bränner i höfterna samtidigt som det värker. Drar sig ut i skinkorna och upp i bäckenlederna. Värst vänster sidaSämre balansMÅSTE ha värmedynan innan jag gör något och flera gånger per dagKan inte böja mig ned alls, knäna säger stopp väldigt smärtsamtBegränsat rörlig i axlarna. Gör väldigt ont om jag lyfter armen och gör vissa rörelser. Då pulserar värken ett bra tag efteråt. Värk i vänstersidan av huvudet, upp mot tinningen. Gör väldigt ont och ingen värktablett eller andra försök kan lindra. Sitter i några dagar, nå´n vecka. Så försvinner det lika lång tid innan det kommer igen. Orkeslöshet (fruktansvärd), kan inte göra sånt jag tycker om och älskar, kan inte längre passa mina älskade barnbarn!!! Kan inte göra något för att roa mig för alla krafter går till det jag MÅSTE hemma. Är ju ensamstående och har ingen som kan laga mat, diska, städa, tvätta (näst intill omöjligt nu!!!) Svag i musklerna. Kan inte bära något. Har ALLTID klarat allt sånt med viljan, men inte nu –hur mycket jag än vill- musklerna lyder inte, orken finns inte.Trötthet som INTE går att vila bort – ALLSKissar på mig på nätterna helt plötsligtSendrag/kramper i ben, fötter, lår (trots magnesium)Detta är mina riktigt akuta problem. De började runt jul och nyår och har bara blivit värre och värre. Hade då haft stafylokockinfektion och fick antibiotika för det. Har heller inte haft detta tidigare, även om mina led- och muskelproblem började med inflammationer i axel och höfter för ca 27 år sedan.
 Har fyrkantiga kotor, men inga lysande hörn i ryggraden sedan många år (vet inte när röntgen av det gjordes sist), har artrosförändringar på facettlederna, ordentlig artros i stortålederna, varav den ena opererades för 3 månader sedan (har också opererat ena ögat och ska operera andra för gråstarr som är ganska aggressiv, nyligen). Har väldigt jobbigt med ryggen: mellan skulderbladen och i svanken och neråt. Detta blir också sämre hela tiden. Har alltid gjort allting själv, burit mycket, gått vart jag än skulle (inget körkort och inga pengar till buss) och klarade (trots smärta) av att ha mitt ena barnbarn väldigt mycket då mamman jobbade/pluggade tills nu i julas. Fick ett fästingbett i september som gav en väldigt ljus rodnad runtom efter ett tag, hade också blåsor både i ansikte och hals (där bettet var) samt över ryggslutet. Blev svag och sjuk. Min klumpkänsla i halsen började då. Borreliaprov i blodet togs långt senare och var då negativt
Har panik för att behöva ha hemhjälp REDAN, är ju bara snart 54, men märker ju att jag inte klarar av att ta hand om hem, tvätt och handling snart. Och ändå har jag inte fått någon diagnos eller hjälp! Känns helt sjukt. Förlorade min son i hjärntumör+hjärnblödning helt chockartat för drygt 1 ½ år sedan och har naturligtvis haft och har en stor sorg på grund av detta. Men jag VET ju att jag var väldigt på väg tillbaka ur detta, jag har nämligen ganska många verktyg och ÄR väldigt stark i mitt psyke på grund av tidigare erfarenheter, och jag VET ju att detta inte är psykiskt. Men får hela tiden känslan att man fokuserar kring mitt psykiska mående. Men inte ens trots detta motarbetande har jag gått ner mig. MEN jag behöver hjälp nu mot smärta och orkeslöshet i kroppen. Det tar väldig tid att få det ena eller det andra konstaterat (för det ÄR alltid något fast de inte verkar tro det innan), både fot och ögon hade gått långt. Jag har också förhöjda värden av leukocyter, ferritin, och lever. Sänkan låg nu på 20 och har sakta ökats, har alltid haft låg sänka. Jag får inte feber som vanligt längre (sköldkörteln?) så jag vet inte på mer än symtom då jag har någon infektion känns det som. Men har ingen bihåleinfektion (det har kollats). Man har tagit många av alla de vanliga proverna men inget utöver det vanliga, inget ryggmärgsprov, ingen remiss någon annanstans. Då jag opererats har det dock uttalats att jag är väldigt ung för dessa typer av symtom. Att två olika läkare för två olika åkommor säger så, att jag faktiskt har dessa åkommor kan kanske tyda på något underliggande, precis som läkarna sa. Men ingen lyssnar eller tar stöd i det.Nedan följer en liten lista på andra symtom jag haft ett tag eller lång tid:KoncentrationsproblemMinnesproblem, hittar inte ord, dåligt minne (korttids-)
Supertorr hud, händerna är 20 år äldre mot för ett par år sedan, faller torr hud från benen, huden känns grövre och nopprig, kliar. 
Fryser och svettas. Fryser oftast, men om jag sätter på mig något värmande rusar hettan fram i mig. Och jag är INTE i övergångsåldern för den är avklarad för 6-7 år sedan – tidig övergångsålder. Om jag tar i något från frysen och då det är minusgrader ute värker det väldigt i händerna/fingrarna och jag måste släppa och värma fingrarna för de blir helt vita med en gångDryg hjärtklappning, ibland känna det som om hjärtat slår för sakta och ibland för fort. Har medicin mot högt blodtryck som sänktes nyss – hjälper inte och har fått lov att ta gamla dosen då det varit så hett väder och det klarar jag inte av. Tryck i halsgropen, som om det fastnar där då jag sväljer. Blir värre mot kvällen (har bara en sköldkörtellob kvar efter operation av adenom för 25 år sedan)Har för låg ämnesomsättning och har bollats hit och dit med doseringen på Levaxin. TSH 1,5 (ref 0,4-4,0), S T4-fritt 14 (ref 11-23) och S T3-fritt 3,8 (ref 3,5-6,5). TSH under 1 är bäst vid Levaxinbahandlad. T3 och också T4 ska helst ligga nära det högre referensvärdet. Mina ligger nära det lägsta.TORRA slemhinnor, med sår, i näsan (näsvingarna limmar ihop sig med varandra), öronen, ögonen (har ofta småinflammatoner), mun osvVäldig törstHuvudvärkVärk i händer och fingrar, blir ofta svullen och särskilt vid värme, svårt att greppa vissa saker så som öppna burklock på medicinburkSvullen i vristerna till och frånVikten sitter mest som en muffins runt magen men sätter sig också runt skuldrorna eller vad det heter; äter eller dricker inte sött, dricker inte alkohol, äter mest kyckling, fisk, grönsaker, ris, svamp samt använder rapsolja. Får ändå höra nedsättande ord om vikten (ca 90 kg nu, var nere i 84 i somras men så blev sköldkörtelvärdena sämre (inte enligt läkaren, men de förändrades till ett högre TSH från 0,0nånting till 1, nånting). Jag rör mig mindre och mindre NU på grund av värken och att svagheten dyker upp som ett brev på posten, innan rörde jag mig nog rätt vanligt med tanke på att jag aldrig åkte bil till affären till exempel som andra gör. Tjut/sus i huvudet
Har legat på gränsen med diabetsvärden. Sjukdomar som varit ifråga tidigare: Becterews, fibromyalgi, infektionsutlöst reumatism, Sjögrens (heter det så?), något i hjärnan (hade svimnings-anfall) men vet inte om de kopplade det med att jag haft hjärnhinneinflammation tidigare, artros i fötterna och fascettleder, kroniskt trötthetssyndrom. Inget (förutom fötterna) har undersökts på många år av detta. Vet inte ens vad som har betydelse. Vet bara att det måste ta stopp (eller bli en diagnos om jag nu måste ha hjälp). Nu senast har 2 läkare varit säkra på Polymialgia rheumatica men jag hade bara 20 i sänka. Men fick höra att ca 10 % av de med denna diagnos har normal sänka. Mycket stämde annars, också då jag undersöktes
 Pappa har svår diabetes, myelom, njurproblem, flera hjärtinfarkter. Mamma har svår RA –så som min dotter- stroke, vaskulär demens, muskelreumatism. Syster gick bort i levercancer 47 år gammal. Dotter har diagnostiserad narkolepsi efter vaccineringen, RA och fibromyalgi. Son dog i väldigt elakartad hjärntumör av biologisk orsak och en svår hjärnblödning till följd av snabb tillväxt av tumören. Morfar hade svår muskelreumatism och svåra artroser, något av detta satte sig också på ögonen som fick opereras. Farfar hade hud-, prostata- skelettcancer. Farmor diabetes, alzheimers.
NU VILL JAG HA HJÄLP, om jag så ska leta på annat håll. Jag VET att det ska gå att åtminstone göra livet lättare. Att få order att vänta 2 månader och ta ny sänka är inte acceptabelt nu. Tror inte någon läkare förstått min situation eller hur jobbig smärta och hur handikappad jag blivit. Har varit sjuk i så många år. Men detta är nytt och begränsar hela mitt liv. ”Även en enbent kan få lunginflammation”. Även om man redan har sjukdomar kan man få något nytt. Och varför ska just jag vara tvungen att kämpa själv, vad ”straffas” jag för? Jag går inte med på det mer. Bara för att man hade fel i ETT antagande om vad det kan vara för fel, så ska man väl inte släppa det??? Släppa mig??? Som om det inte kan vara något då, något annat, kanske till och med något annat mindre vanligt. INTE för att jag VILL ha det, utan för att jag vill ha hjälp med det i så fall.Ska också i sammanhanget nämna att i samband med att detta bröt ut, var jag tvungen att sluta med Betapred, som jag fick ca 2 år tidigare för att stoppa upp utvecklingen DÅ, hade ryggslutet, höften och foten som bråkade mer och mer då. Jag är rätt övertygad om att även detta kan ha påverkat att jag nu blivit så dålig eller åtminstone kunnat hjälpa mig med detta. Men det är ju 6 månader sedan, jag fick verkligen känna mig dum då jag ville ha det som jag då visste skulle hjälpa mig, igen. Jag får ju ingen hjälp!!! Jag har i hela mitt liv varit livrädd för tabletter eftersom min mor hade ett tablettmissbruk, så jag har inte riktigt vågat äta starka mediciner av rädsla för att bli ”någon annan”. Men NU skulle jag ta emot. Hur ska jag annars kunna ha ett liv, röra mig så jag inte förtvinas, orka umgås så jag inte får en depression osv???
Med vänlig hälsning
Förlåt mig för att inlägget är så långt! Jag ska dessutom lägga till provsvar som jag fick idag, vilka har gett mig lite huvudbry och mer panik och frågetecken. Önskar så att någon kan eller vet något och vill ge mig råd

 

Kolla upp om du har fått binjureutmattning.
Vänd till en näringsterapeut eller läkare i klassisk kinesisk medicin.


Jag håller med föregående! Jag kan varmt rekommendera IFM-kliniken som finns i Falun och Göteborg. Lycka till!


Hej! Hur har det gått för dig? Hoppas att du mår bättre! Har du kollat borrelia? Det är ju en lurig sjukdom med varierande symptom... 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons