Forum Smärta


Forumtråd: Utsättning av Tramadol

Utsättning av Tramadol Har på eget bevåg börjat med det efter 9 år då jag fick medicinen för en bruten fotled som aldrig blev bra Fick då 8 om dagen trappat ner under åren till 4 som jag gått på sista året men nu vill jaģ ha bort alla. Tog en i månaden men när jag kom ner till 2 så fick jag omäñsklig kramper i ryggen så jag tappar andan stark hjärtklappning o kraftiga skakningar. Förstod inte först att det var av tramadolen. Sökt akut två ggr o inget annat än morfin hjälpte. Men ingen läkare så något trots jag berättade om min nedtrappning. Blev bara hemskickad. Till slut började jag själv misstänka o googlade o fann dessa utsättning symptom. Kan fortsätta i veckor så många avbröt. Det gjorde jag med o gick tillbaka till 3 när jag haft denna olidliga smärta i 6 timmar ďom pröva allt avslappnande stesolid o två. Andra sprutor innan en läkare förbarmade sig o gav mig en spruta Voltaren o 1 oxicintin. Det hjälpte. Detta var på akuten på åland 8 Sverige fick jag morfin direkt när dom såg jag hade smärtor så jag skrek. Har fortfarande kramper men inte så starka kan ibland hjälpa med spikmatta. Nu undrar jag var finns det hjälp att få där att sätta ut denna hemska medicin som läkarna så lättvindigt skrivit ut i alla år? Utan att man ska behöva plågas till bristningsgränsen. Ett tag fick jag en känsla av att jag ville ta mitt liv så illa var det. Vet inte om kramperna kommer att försvinna helt trots jag trappat upp till 3? Ska jag bli tvungen trappa upp till 4a? Väldigt tacksam för tips o hjälp Helena Berqeuus Det här har nu hållit på sen den 17 augusti Ringt min husläkare o ordinerat mig att trappa upp till 4 igen Men nu verkar inte Tramadolen längre det tar upp till 2 till 3 timmar innan någon någotsånär lindring Vaknar varje natt med otroliga smärtor i ryggen Är nu uppe i 6 per dygn för att fungera överhuvudtaget .

Tack för tipset. Jag tog upp det med min husläkare o hon skrev faktiskt ut oxicintin och så att vi ska försöka fortsätta med nedtrappningen så småningom med hjälp av oxicontinet.

Sfinxen46


Tramadol är den värsta opioden som finns. Inget jag rekommenderar om man inte ligger för döden. Den suger livet ur en! När man slutar efter långvarigt bruk ( se VECKOR ) så är det som om livslusten bara försvinner, man orkar ingenting, vill ingenting, längtar inte efter någonting.. Det tog mig 4 månader att komma tillbaka till en nivå där jag inte låg i soffan hela dagar. ANVÄND INTE TRAMADOL eller någon opiod överhuvudtaget är mitt tips.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons