Forum Smärta


Svåra sömnstörningar

Jag har svåra sömnstörningar vilket jag har haft i ca 3 år och prövat olika behandlingar men inget hjälper så nu sover jag knappt 3 timmar per natt gissa om jag är kroniskt trött hwla tiden ... någon som kanske har ett tips om något bra sätt att slappna av på

Det skulle jag också vilja veta. Jag tar Stilnocht varje natt och de skulle jag vilja slippa


Du skriver att du prövat olika behandlingar, innebär det även sömntabletter? Annars är det ju viktigt att gå ner i varv på kvällen, kanske grubblar du över mycket eller rättare sagt låter bli att grubbla så hjärnan väcker dig nattetid pga obearbetade problem? En del sömnstörningar beror ju på fysisk smärta och andra på psykiska saker. Det kan ju om det är psykiskt hjälpa med nåt lugnande... fast det bästa är väl att reda ut vad det är som tynger en istället.. komma åt roten till det onda. Är det smärtor som förstör sömnen och medicinering inte hjälper är det svårt.. fler olika sorter i kombination kanske?


Du har rätt i att jag grubblar när ska man annars lösa alla värsliga problem :) jag har prövat olika sömntabbletter avslappning och andra metoder... smärtan är ju en del men jag tror nog att det värsta är grubbleriet som spökar har funderat på KBT heter det så ??


Ja om du bedömer att det är grubblandet som är problemet så är ju terapi i nån form ett bra alternativ till att bli bättre. Ja det finns KBT (kognitiv beteende terapi) och andra inriktningar att välja på. Hör med din vårdcentral om vilka alternativ som finns tillgängliga. Det är väl olika i landet om man behöver remiss via läkaren... Lycka till!


Melatolin - http://nplink.net/MTNPgvDV
enligt mig det bästa du kan ta för att få sova gott.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons