Forum Smärta


Stukning som inte riktigt läker?

Hej!
För ca 6 veckor sedan så skadade jag mig i en arbetsplatsolycka, stukade foten rejält. Hur jag skadade foten vet jag inte då jag inte uppfattade att jag vred/klämde till den. Olyckan var den att jag fick en ca 200 kg vagn över mig, som klämde fast mig mot en trappa. Åkte till akuten där bla foten röntgades och ingen fraktur hittades så diagnosen blev kraftig stukning. Lindade foten de första dagarna och använde den så mycket jag kunde utan att överanstränga den.
Men foten vill inte bli bra! Foten är såklart bättre och kan gå ganska bra utan smärta. Men så fort jag vilar foten tex sover så gör foten ont igen tills jag värmer upp den. Om jag är aktiv en dag dvs går mycket så svullnar foten upp igen, ganska mycket, men det går ner vid vila. Det gör mest ont på insidan av foten under fotknölen och upp efter hälsenan och detta verkar inte bli bättre. Grejen är även den att jag opererade hälsenorna som barn då de var för korta, men vet inte om det kan påverka.
Antar att jag fick en rejäl skada, men hur ska jag tänka, någon som vet? Jag vill ju gärna ut och jogga igen, men vet inte om det är för tidigt. Linda foten gör jag inte längre, får bara ont av det. Vet att stukningar kan ta tid att läka ut, men det börjar kännas som om 6 veckor är en ganska lång tid. Om jag böjer foten så gör det ont, försöker dock hålla den rörlig men märker ingen förbättring trots det. Så fort jag går på ojämn mark så gör den ont så fort jag går lite snett med foten.
Jag har stukat fötter tidigare, men inget som detta, någon som har råd? Borde jag söka läkare eller satsa på mer träning?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons